LA CLAU TÀCTICA DE LA SEMIFINAL

Luis Enrique: «La primera batalla serà per la pilota. La necessitem»

Luis Enrique: «La primera batalla serà per la pilota. La necessitem»

@SeFutbol

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Ple d’entusiasme i optimisme. Així va aparèixer Luis Enrique, el seleccionador espanyol, a Londres, on disputarà aquest dimarts la semifinal de l’Eurocopa davant Itàlia. No tem el rival, a qui no va parar d’elogiar, però el tècnic asturià se sent amb energia per arribar a la final, que es disputaria a Wembley diumenge que ve.

Després d’entrenar al matí a la ciutat esportiva de Las Rozas, la selecció va aterrar la tarda d’aquest dilluns a l’aeroport londinenc de Luton. Luis Enrique té la baixa ja confirmada de Sarabia, que arrossega una microruptura muscular des del duel amb Suïssa. «La primera batalla serà per conquerir la pilota», ha dit l’asturià. «La necessitem. Volem la pilota», ha afegit el tècnic.

«Em va quedar el nas millor després d’allò de Tassotti. He parlat amb ell durant tres o quatre vegades aquests anys, és una persona bona, honesta. Forma part del passat, de la nostra història futbolística. Tinc un grandíssim record de la meva estada a Itàlia. Res a veure. És un partit molt bonic de semifinals. La resta queda en la història. No hi ha cap revenja», ha comentat Luis Enrique sobre aquell cop de colze que va rebre en el Mundial d’Estats Units de 1994.

En aquest sentit, Luis Enrique ha reconegut que «no som una selecció experta, ni de bon tros», però té jugadors capacitats per enfrontar-se psicològicament a Itàlia. «L’objectiu és molt atractiu, hem d’estar al cent per cent», ha assegurat el seleccionador, indicant que Itàlia «és capaç de jugar també sense la pilota».

Ha recordat que Espanya «és líder en registre de possessió» del torneig, feliç de tornar a Wembley, l’estadi en el qual va debutar com a seleccionador el setembre del 2018. «M’he sentit superrecolzat per la federació. Tinc contracte fins després del Mundial». No ha volgut, no obstant, dir «si és millor o pitjor entrenador perquè el més important és estar envoltat de gent de moltíssim nivell, que et qüestiona i critica, envoltar-se de gent millor que tu és el més important».

Notícies relacionades

Després, ha recordat que «no fa les alineacions en funció del rival» i que en cas que Itàlia li tragués la pilota té preparat «un pla b», tot i que això no implica modificar el sistema, el tradicional 4-3-3. Ni de bon tros. «M’agradaria que estigués Spinazzola i que no s’hagués lesionat de gravetat».

Ha volgut després indicar que confia que Espanya «estigui a l’altura i puguem donar una alegria perquè és un partit en el qual representes tot un país». Després, a preguntes dels periodistes italians, Luis Enrique va estar molt més relaxat, al punt que va saludar personalment el representant d’‘Il Romanista’. «Fa 10 anys era presentat a la Roma. Érem més jovenes, però manteníem la mateixa idea del ‘calcio’, volíem un ‘calcio’ propositiu», ha dit recorrent a l’italià que va aprendre en el seu any en el club romà. «Aquesta és la meva identitat com a ‘allenatore’».