«QUALSEVOL DELS 24 EM DONA GARANTIES»

Luis Enrique: «Per a nosaltres, Pedri és únic»

  • «¿Una paraula per definir les meves sensacions? Confiança. Confiança al màxim», diu el tècnic

  • El seleccionador insta a posar «en mans de la policia» les amenaces i insults que ha rebut Morata a l’Eurocopa

A1-116088662.jpg

A1-116088662.jpg / JONATHAN NACKSTRAND/AFP (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

«¿Una paraula per definir les meves sensacions? Confiança. Confiança al màxim», ha proclamat Luis Enrique a la sala de premsa del Parken Stadium de Copenhaguen, que acollirà aquest dilluns els vuitens de final de l’Eurocopa contra Croàcia. El tècnic està segur que el seu equip tindrà respostes davant l’actual subcampiona del món, convençut, a més, que Pedri, que no ha descansat ni un sol minut, és un pilar del seu grup.

«Hi ha vegades que els fets defineixen millor que les paraules. Per a nosaltres, Pedri és únic. És un jugador totalment diferent», ha indicat l’entrenador asturià, que considera el jove canari com una de les claus de la seva Espanya. «La frescor que té al camp és la mateixa que té fora. El veig molt bé. Està fresc fins quan juga a ping-pong, que, per cert, juga molt bé», ha afegit Luis Enrique, assumint que una de les claus del duel amb Croàcia raurà en el centre del camp.

«Serà vital, tindrem una bona lluita i una bona guerra», ha reconegut el seleccionador, indicant que «no ha canviat res» al seu equip després del 0-5 a Eslovàquia a La Cartuja sevillana, un estadi que ell no voldria haver abandonat. «No ha canviat res perquè vaig veure la mateixa actitud contra Suècia quan vam crear 10 ocasions clares de gol, les mateixes que vaig veure davant Polònia i Eslovàquia.»

Tot i que sí que hi ha una cosa, i és molt important, que ha canviat. «Aconseguir un resultat d’aquesta contundència fa apujar l’energia i la confiança, això li va molt bé a l’equip, és lògic».

Notícies relacionades

No ha volgut, no obstant, donar pistes sobre l’onze inicial que presentarà als vuitens de final. «Qualsevol dels 24 pot ser titular demà. Qualsevol em dona garanties i t’ho dic des de la més absoluta honestedat», ha dit Luis Enrique, que va canviar el to quan li van recordar que Morata i la seva família havien rebut insults i amenaces de mort, com ha revelat el davanter de la Juventus.

«No consumeixo informació esportiva durant el torneig», ha revelat el tècnic. «Però això és tan seriós que s’ha de posar en mans de la policia. Els insults i amenaces s’han de posar en mans de les autoritats i que es corregeixi de manera rotunda», ha precisat Luis Enrique.