«A AQUESTA SELECCIÓ NO LI FALTA LIDERATGE»

Luis Enrique: «La nostra força és l’equip, el grup, estem preparats»

Luis Enrique: «La nostra força és l’equip, el grup, estem preparats»

@SeFutbol

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Amb Unai Simón, un porter que viu sota sospita des que es va col·locar a la vella casa de Casillas, i a la recerca d’un nou, enyorant-ne cada dia més que passa l’eficàcia de Villa, que li doni el gol que tant necessita Espanya. I sense el capità de sempre: Sergio Ramos. I a més sense el nou capità: Busquets, confinat encara a casa seva a Barcelona després de donar positiu per coronavirus. Aquest és el retrat de la nova Espanya que ha dissenyat Luis Enrique per enfrontar-se a una Suècia sense Ibrahimovic, el veritable far del futbol del seu país, i també sense Kulusevski, el talent de la Juventus que també va donar positiu.

«A aquesta selecció no li falta lideratge», ha dit amb energia el seleccionador espanyol, convençut que podrà sobreposar-se a les absències de dues peces claus: la de Ramos per decisió tècnica i la de Busquets pel virus. «Com a entrenador també soc líder des de la meva posició. Si un entrenador no ho és, mal senyal», ha indicat l’asturià.

El debut sempre ofega. Fins i tot per als més experimentats, jugadors que amb prou feines posseeix el tècnic asturià en aquest grup de 24 (ara 23 sense Busi) ple de tantes cares noves que sembla gairebé impossible articular una idea comuna. Però Luis Enrique se sent amb l’energia necessària, malgrat tants problemes (tot just dos entrenaments amb el grup en els últims 10 dies), per donar ales a una Espanya inexperta. Tan inexperta que hi ha fins a 10 internacionals que no han disputat més de 10 partits vestit amb la samarreta de La Roja.

«No estic preocupat. La nostra força és l’equip, el grup, estem preparats», va proclamar amb energia el seleccionador espanyol a la conferència de premsa telemàtica realitzada a l’estadi de La Cartuja a Sevilla. No va voler dir el tècnic qui seria el seu porter titular. «Sortirà d’entre De Gea, Robert Sánchez i Unai Simón», ha dit sense donar pistes.

Està convençut Luis Enrique que maneja un grup amb una barreja molt adequada per afrontar aquest torneig. «N’hi ha bastants de joves i també veterans, és un bon mix», ha remarcat l’asturià, lamentant que «no puc comptar amb el capità Busi, però ens hem d’adaptar perquè tinc una plantilla molt bona i estic encantat que arribi, per fi, el debut».

No tem que tanta joventut afecti el seu equip a l’estrena. «No crec que falti lideratge, hi ha molts jugadors i són ells els que han de liderar a l’hora de prendre les decisions al camp. Per descomptat que soc un dels líders. Per al bo i per al dolent. Si un entrenador no és un líder és un mal senyal», ha reiterat l’asturià, que té molt fixat el pla de partit contra Suècia.

Notícies relacionades

«El pla de partit serà agafar la pilota i fer la nostre, amb uns objectius molt clars per generar el nombre d’ocasions més gran possible, intentar pressionar alt a camp contrari. M’esperava que fes més calor a Sevilla. Per si de cas, hem entrenat a Madrid a l’hora sempre de més calor», ha recordat Luis Enrique.

«Continuo sent optimista amb aquesta selecció, la nostra força és l’equip», ha sentenciat l’entrenador.