ALDARULLS ABANS DE LA FINAL

Diverses desenes de persones salten un control per colar-se a Wembley

  • La policia de Londres i l’empresa que gestiona l’estadi asseguren que no ha entrat ningú sense tiquet

  • Desenes de milers de persones ronden per la zona des del matí i alguns han llançat pedres i llaunes de cervesa sobre els transeünts

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diverses desenes d’aficionats sense entrada van mirar de saltar-se un control de seguretat per accedir a l’estadi de Wembley, on s’està disputant la final de l’Eurocopa entre Anglaterra i Itàlia. La policia va haver d’acudir per recolzar la seguretat de l’estadi, desbordada per moments, tot i que assegura que ningú sense tiquet ha pogut accedir a l’estadi.

L’ambient als voltants del temple londinenc s’ha anat tensant a mesura que s’acostava l’hora del xiulet inicial. Desenes de milers d’aficionats anglesos s’han anat reunint a l’entorn de Wembley des del matí, i alguns d’ells han acabat llançant pedres, llaunes de cervesa i fins i tot cons de trànsit als transeünts, segons ha relatat un periodista d’AFP.

Posteriorment, i segons van reflectir diversos vídeos penjats a les xarxes socials, diverses desenes de persones es van abalançar sobre les tanques d’un control de seguretat per eludir-lo aprofitant la seva superioritat numèrica respecte a uns guardes de seguretat impotents per aturar la gentada. Molts d’ells van aconseguir passar aquest control, no sense ser abans arrossegats per la mateixa turba i emportar-se cops del personal de seguretat.

Notícies relacionades

L’empresa que gestiona l’estadi de Wembley ha confirmat en un comunicat que han hagut de fer front «a un incident que s’ha produït en el perímetre exterior de l’estadi» i que han rebut ajuda de la policia. «Les mesures de seguretat han sigut ràpidament activades a les zones afectades i cap persona sense entrada ha accedit al recinte», assegura el text.

La policia londinenca, per la seva banda, ha confirmat que ha «prestat la seva ajuda als equips de seguretat de Wembley», i ha confirmat el que ha dit la gerència de l’estadi: «No hi ha problemes de seguretat amb persones sense entrades a l’estadi».