Eurocopa 2021

Vermaelen ressorgeix a la rereguarda dels d’uns trenta anys

  • L’exblaugrana va assecar Cristiano Ronaldo a vuitens i repetirà en la defensa belga aquest divendres davant Itàlia.

  • Amb Vertonghen i Alderweireld sumen 101 anys i 326 partits internacionals. 

UEFA EURO 2020 Belgium training

UEFA EURO 2020 Belgium training / STEPHANIE LECOCQ / EFE (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El seu pas pel Barça va ser una calamitat. En cinc anys (2014-2019, amb una cessió inclosa a la Roma) va jugar 53 partits amb la samarreta blaugrana, perjudicat per lesions i desgràcies de tot tipus. Mai es va dir d’ell que fos un mal jugador. Qualitats li sobraven, però Thomas Vermaelen (Kapellen, 35 anys) mai va arribar a assentar-se en l’eix de la defensa. Era un central de vidre

Va deixar el Camp Nou fa dos anys i va marxar al Vissel Kobe del Japó, on només ha jugat nou partits en aquest curs amb Andrés Iniesta i Sergi Samper. No li ha importat a Robert Martínez, que sempre ha tingut precioses paraules per al futbolista. Va entrar en la llista de l’Eurocopa i ara viu una segona joventut. 

Davant el dubte, experiència

Bèlgica tampoc estasva sobrada per completar aquest trio de centrals absolutament imprescindible en el sistema del tècnic català. Amb Vertonghen (34 anys, 130 internacionalitats) i Alderweireld (32, 112) com a intocables, quedava una peça per decidir. Boyata (Hertha de Berlín) va debutar davant Rússia, Denayer va estar l’onze contra Dinamarca i Vermaelen (35, 84) va brillar a vuitens tombant Portugal després d’agafar ritme en l’intranscendent xoc davant Finlàndia, en el qual va propiciar, fins i tot, l’autogol del porter Hradecky.  

Davant el dubte, experiència. Aquesta va ser la reflexió de Robert Martínez, que tornarà a confiar aquest divendres en l’exblaugrana davant la Itàlia de Mancini, que suma 31 partits sense caure i 12 triomfs consecutius. Immobile, precisament el davanter que va birlar el pitxitxi del Calcio a Cristiano la temporada 2019-2020, serà la principal amenaça per a un Vermaelen renascut.

«Hi havia molts dubtes sobre mi, però ja vaig advertir que faria tot el possible per estar llest. He entrenat molt dur per arribar a l’Euro i em trobo bé», apunta el tercer jugador del torneig amb millor percentatge d’encert en les passades (96,9%). «Té un perfil esquerrà ideal per a nosaltres. Ens aporta molt. L’experiència mai és un desavantatge. Al contrari. Els nostres tres centrals han convertit la defensa en un art», reflexiona Bob. 

«És un fenomen»

A Vermaelen li sobren recolzaments al vestidor. «No és massa gran, és un fenomen. És cert que ha patit lesions, ¿però qui no?», defensa Vertonghen. Lluny queda aquell 2014, quan va fitxar pel Barça procedent de l’Arsenal a canvi de 10 milions fixos més 9 en variables.

«Hi havia molts dubtes sobre mi, però ja vaig advertir que faria tot el possible per estar llest. He entrenat molt dur per arribar a l’Euro i em trobo bé»

Vermaelen / Defensa de Bèlgica

Notícies relacionades

Tot es va torçar des de l’inici. Va arribar lesionat, va haver de ser operat i només va jugar un partit en la seva primera temporada. Va passar per la Roma i va tornar amb Valverde a la banqueta. Una lesió d’Umtiti el va portar a jugar 12 partits seguits com a titular, el seu rècord abans de tornar al seu carrusel habitual de desgràcies. 

La número u del rànquing de seleccions afronta el duel amb les incògnites de De Bruyne i Eden Hazard, tots dos amb molèsties. El seu concurs és arriscat, cosa que atorga cert favoritisme a Itàlia. A l’azzurra esperen Bonucci i Chiellini, dos clàssics en un duel de vells rockers en la defensa.  

Temes:

Eurocopa 2021