EL RIVAL D’ESPANYA A VUITENS

L’últim ball de la Croàcia de Modric

El centrecampista del Reial Madrid és el líder indiscutible de la selecció croata, que ha arribat a vuitens després de guanyar Escòcia gràcies a la generació subcampiona mundial

L’últim ball de la Croàcia de Modric

Andy Buchanan / AFP

2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Tot i que la selecció de Croàcia encara compta amb alguns representants il·lustres de l’equip que va ser subcampió en l’últim Mundial, i malgrat el nivell que està mostrant Luka Modric, l’inqüestionable referent croat, els anys no passen debades i els arlequinats semblen acostar-se a l’apagada final d’una generació, la més exitosa de la seva història.

A més del madridista Modric, el principal argument croat en el torneig amb 36 anys, noms com Perisic, Vida o el sancionat Lovren, que no podrà jugar davant Espanya, conformen les últimes mostres de l’equip que va arribar a la final de l’últim Mundial (amb absències notables com Rakitic o Mandzukic), però els acompanya un grup de futbolistes que s’acosten a la trentena sense haver desplegat el seu millor nivell amb la selecció, com Vrsaljko, Kovacic, Brozovic, Kramaric o Rebic, encara per davant d’una altra fornada de joves talents encara per despuntar. 

També resisteix de l’últim Mundial el seleccionador Zlatko Dalic, amb el qual Croàcia és un equip tan valent en atac com a opac en defensa. Ja va comprovar Espanya la duresa croata a l’última Eurocopa, en la qual la selecció llavors de Del Bosque se’n va anar a uns vuitens de final davant Itàlia que va perdre, després de perdre davant els balcànics l’últim xoc de la fase de grups. 

Dos segons amb un sol triomf

L’equip croat ha accedit a la ronda de vuitens de final només amb una victòria, 3-1 davant Escòcia en la jornada definitiva, el dia en què es va tornar a posar de manifest que Modric és el motor de Croàcia. Abans, la derrota davant Anglaterra i l’inesperat empat davant la República Txeca havien sembrat de dubtes la concentració croata, que ara s’enfronta a una Espanya en situació similar, una altra segona de grup amb només una victòria en el seu historial. 

Notícies relacionades

De manera indubtable, Croàcia suposa un salt de diversos nivells sobre una Eslovàquia que va ser la víctima propiciatòria per a una Espanya en creixement. Ja en les eliminatòries, no valdran els camins que va trobar la selecció en la seva única victòria de l’Eurocopa. 

Entre els internacionals espanyols, l’eliminatòria davant Croàcia serà especial per a Dani Olmo, que va jugar en el Dinamo de Zagreb després de sortir del Barça i que va ser objecte de desig de la selecció croata. «El Dinamo m’ha donat moltíssim i li estaré sempre agraït», deia l’internacional espanyol en una entrevista amb EL PERIÓDICO ja durant l’Eurocopa.