El Barça recolza a les seves xarxes el moviment LGTBI

  • El club s’ha posicionat a favor dels drets de la comunitat LGTBI a les seves xarxes després de la polèmica amb la UEFA i l’Allianz Arena

  • Piqué i Griezmann van aplaudir la iniciativa del Barça: «És clar que sí, FC Barcelona!» al missatge d’«orgull i respecte» del club

El Barça recolza a les seves xarxes el moviment LGTBI
1
Es llegeix en minuts

El FC Barcelona s’ha posicionat clarament a favor del moviment LGTBI després de tota la polèmica generada per part de la UEFA de no deixar il·luminar l’Allianz Arena amb la bandera de l’orgull abans del partit davant Hongria, en aquesta Eurocopa.

A les seves xarxes socials de diferents idiomes, l’entitat ha penjat una imatge de l’escut del Barça sobre els colors arcs de Sant Martí de l’esmentada bandera, amb l’escrit: «Orgull i respecte».

'Orgullo y respeto'

Les reaccions no van tardar a arribar. El primer va ser el futbolista del primer equip, Gerard Piqué, que va mostrar el seu orgull pel club, aplaudint el missatge amb aquest escrit en català: «¡Clar que sí, FC Barcelona!».

També s’hi va sumar Antoine Griezmann amb un ‘quote’ a la publicació del club.

Els motius de la UEFA

Notícies relacionades

La UEFA va argumentar la seva prohibició, que com a organització neutral des del punt vista polític i religiós ha de rebutjar una acció d’aquest tipus d’acord als seus estatuts. Hongria havia criticat la iniciativa del govern local de Munic, ja que l’ultradretà govern magiar considerava la mesura «nociva i perillosa».

El govern ultranacionalista hongarès va aprovar amb la seva majoria absoluta al Parlament una polèmica normativa que prohibeix, entre d’altres, parlar sobre homosexualitat en els programes escolars i que ha sigut qualificada d’«homòfoba» per l’oposició progressista i per ONGs internacionals.

Temes:

Barça LGTBI