EUROCOPA 2021

Dinamarca s’emporta per fi una alegria i passa com a segona

Els danesos golegen Rússia (1-4) a Copenhaguen i acompanyen Bèlgica, que es va desfer de Finlàndia (2-0)

Dinamarca s’emporta per fi una alegria i passa com a segona

Wolfgang Rattay / Reuters

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La ronda de vuitens de final comença a perfilar-se. Comença dissabte, amb els primers duels que van quedar concretats a l’acabar els grups B i C. Itàlia i Gal·les, de l’A, van conèixer els seus rivals; seran Àustria i Dinamarca, respectivament. Holanda i Bèlgica hauran d’esperar, perquè seran tercers classificats dels grups D, E (Espanya, per exemple) o F.

Les dues seleccions eren les úniques que tenien el pas assegurat, així que el dramatisme de l’última jornada no les afectava. Ho va viure en tota la seva extensió, igual que des del primer dia, Dinamarca, que va escalar del quart lloc al segon i va enviar Rússia cap a casa. Bèlgica va sumar la seva tercera victòria (davant Finlàndia per 2-0), i va confirmar el seu gran moment de manera que li va permetre mantenir un ritme constant i esgotador per imposar-se en el tram final.

Càrrega emocional al Parken

Notícies relacionades

Va ser una golejada contundent (1-4), però que va tenir una càrrega emocional extraordinària, gestada a partir d’un gran gol de Mikkel Damsgaard (m. 38) amb un cacau des de la vora de l’àrea que va deixar parat Matvey Safonov, apuntalat després per un altre de Yussuf Poulsen (m. 58) després d’un terrible error rus.

El Parken de Copenhaguen va poder saltar i riure després de la terrible jornada inicial amb el col·lapse patit per Christian Erikssen, tot i que no va abandonar els nervis. Els aficionats van celebrar un gol de Bèlgica a Finlàndia que va ser anul·lat pel VAR (la victòria belga els assegurava la segona plaça, no la tercera) que va coincidir amb un penal en contra que va transformar Dzyuba (m. 70). Però Thomas Vermaelen va marcar una mica més tard (m. 74) un gol de veritat, també Romelu Lukaku (m. 81), i els danesos es van deixar anar amb dos gols més, d’Andreas Christensen (m. 79) i Joakim Maehle (m. 82).