EUROCOPA 2021

Un gol de Sterling dona la victòria a Anglaterra en la seva estrena contra Croàcia

«Sempre he pensat que, si jugava a Wembley en un gran torneig, marcaria, havia de marcar», assenyala el davanter del City

Un gol de Sterling dona la victòria a Anglaterra en la seva estrena contra Croàcia

EFE

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Anglaterra va aconseguir la seva primera victòria en l’estrena d’un gran torneig internacional. Serà recordat el partit per aquest detall històric que omplirà el dipòsit de confiança dels anglesos, més que per la solvència o la convicció del joc. Un gol de Sterling poc després de la represa va segellar a Wembley contra Croàcia un debut resolt amb eficàcia defensiva. Si de cas, l’equip de Gareth Southgate va poder venjar la dura eliminació en semifinals del Mundial de Rússia el 2018. Doble triomf, doncs, per a la poblada comunitat d’aficionats anglesos.

El conjunt de Southgate disputarà la majoria dels seus partits a Wembley, que acollirà, a més, les semifinals i la final. Això li dona pes a les seves opcions globals, però per creure en les seves possibilitats haurà d’assemblar-se més a la versió que va oferir al principi del partit. Va tenir una arrencada exuberant, amb ocasions clares de Phil Foden –que s’ha tenyit el cabell de color platí, a l’estil Gascoigne– i de Kalvin Phillips, el migcampista del Leeds United, que va ser una sorprenent elecció per part de Southgate.

Anglaterra s’ha renovat i els seus jugadors més convincents van ser els més joves, Foden, Declan Rice (del West Ham), Mason Mount (del Chelsea campió de la Champions) i Phillips. Una acció excel·lent del futbolista del Leeds va deixar una posició immillorable per a la rematada gol de Sterling. Partit lent i ensopit del davanter del City, però va ser on havia de ser al minut 54 i va encertar en la rematada. Va ser el seu primer gol en un gran torneig amb la selecció.

Sterling, content

Notícies relacionades

Després d’uns minuts de creixement a partir del gol, els anglesos no van tardar a replegar-se i cedir la iniciativa a una Croàcia insuficient. Modric i Perisic van ensenyar alguna cosa. No obstant, gairebé mai van posar nerviosos els aficionats de Wembley, alguns dels quals van esbroncar els seus jugadors quan es van agenollar per protestar contra el racisme. D’altres van aplaudir, però no van ser pocs els que van expressar el seu disgust. Estrany.

Després del partit va comparèixer Sterling, que va ser titular, tot i que va sorprendre després d’una temporada mediocre al seu club. Estava content, és clar. «Sempre he pensat que, si jugava en un gran torneig a Wembley, marcaria, havia de marcar. És com el jardí de casa meva. Hi ha una sèrie de raons per les quals he marcat pocs gols amb el meu club, però això ara és irrellevant. Soc aquí amb Anglaterra, disfrutant del meu futbol i estic encantadíssim d’haver marcat. La passada de Kalvin va ser magnífica», ha assenyalat.

Temes:

Eurocopa 2021