HOLANDA 3 – 2 UCRAÏNA

Holanda mostra les seves virtuts i les seves costures en un sofert triomf davant Ucraïna

  • L’‘Oranje’ va tenir el partit guanyat a l’hora de joc després de practicar un futbol vertiginós i combinatiu, però dues mossegades del seu rival van estar a punt de costar-li car

  • Dumfries va anotar el gol salvador a cinc minuts del final

Holanda mostra les seves virtuts i les seves costures en un sofert triomf davant Ucraïna

AFP / John Thys

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Absent en l’última Eurocopa i en l’últim Mundial,els Països Baixos han tornat a l’elit amb un merescut triomf sobre Ucraïna (3-2) que ha mostrat les virtuts i les costures de l’‘Oranje’. Un joc ràpid i combinatiu li va posar 2-0 i la fragilitat defensiva va permetre a Ucraïna igualar el marcador en el tram final, abans que Dumfries anotés un gol vital per a la confiança del grup neerlandès.

Frank de Boer no va cedir i va sortir al Johan Cruyff Arena amb cinc defenses, per més que l’entorn li reclami el 4-3-3 fins i tot en forma d’avioneta amb pancarta en els entrenaments. Sempre podrà mostrar el tècnic el vídeo del partit d’ahir a la nit per demostrar que es pot jugar bé i bonic amb el seu plantejament. Això sí, haurà de pitjar a la pausa abans d’arribar al 75, quan dues mossegades d’Ucraïna van fer caure el castell de cartes que havia construït Holanda.

L’‘Oranje’ va passar gran part del partit amb la pilota als seus peus i combinat amb extraordinària velocitat en la frontal de l’àrea, amb totes les peces del front d’atac (Depay, Weghorst, De Jong, Wijnaldum...) intercanviant posicions i rols, més les arribades dels laterals, especialment un Dumfries que va acabar resolent el partit quan se li va posar costa amunt.

Galopada de Depay

Als 90 segons de l’inici Depay va robar una pilota en camp propi i va iniciar una galopada perseguit per quatre defenses impotents, un de les quals es va emportar un túnel abans d’un xut que gairebé va acabar en gol. «¡Memphis, firma ja!», devia pensar l’aficionat blaugrana.

Però els gols, malgrat l’afany neerlandès, no van arribar fins a la segona meitat, amb un cacau de Wijnaldum (també estaran feliços al PSG) i un gol d’oportunista de Weghorst que semblaven liquidar el xoc (m. 52 i 59).

Notícies relacionades

Però Ucraïna, l’últim gol del qual a l’Eurocopa l’havia marcat el seu ara seleccionador, Andrí Xevtxenko, el 2012, va sorprendre primer amb un preciós xut de Iarmolenko des de la frontal i immediatament amb un cop de cap de Iaremchuk en una falta lateral (m. 75 i 79).

Dumfries resol

Holanda semblava noquejada, però Aké es va treure un centre que Dumfries, que en la primera meitat havia fallat una rematada més fàcil a passada de Depay, es va imposar en el salt a Zintxenko i va donar la victòria a l’‘Oranje’.

Temes:

Eurocopa 2021