L'EUROCOPA 2016

Alemanya venç Ucraïna sense brillar

Una trentena d'ultres de tots dos bàndols van protagonitzar incidents abans del duel

 

 
rpaniagua34256037   lille  france   12 06 2016   germany players cel160612220720

/

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Després de sis partits d’Eurocopa, al final una selecció va vèncer per més d’un gol. Va ser Alemanya, la campiona del món. No podia ser cap altra. En el setè xoc del torneig, el conjunt de Joachim Löw va doblegar Ucraïna (2-0) sense brillantor. No va ser, ni de bon tros, l’equip que va meravellar en el Mundial del Brasil. Tampoc ho necessitava.

Amb un gol de Mustafi a pilota parada, tres grans parades de Neuer, una aparició vital de Boateng sota pals i la sentència de Schweinsteiger, el quadro germànic va debutar guanyant. Un clàssic. 

ATAC GRIS

Una trentena d’ultres dels dos equips van protagonitzar incidents abans del duel, amb llançaments d’ampolles. A la gespa, Alemanya no va fallar, tot i que va tenir més d’un ensurt davant un rival imprevisible i perillós. Ucraïna no es va intimidar mai. La campiona del món va tenir el control però va estar espessa, sense l’electricitat que els va portar a coronar-se a Maracanà fa dos anys davant l’Argentina, amb humiliació inclosa al Brasil en semifinals.

El conjunt de Löw  va estar espès i Boateng, fins i tot, va evitar l'empat sobre la línia de gol

Löw no va voler arriscar i va deixar a la banqueta dos jugadors que poden ser importants més endavant, com el central Hummels, fitxat recentment pel Bayern, i el capità Schweinsteiger. Hi faltaven ells, però l’elenc d’estrelles a dalt era més que suficient per guanyar sense dificultats. Error. Ni un sol jugador d’atac va brillar, començant per Götze, l’heroi en la final del 2014. L’autor d’aquell decisiu gol a la pròrroga es va alternar amb Draxler i Müller. Molta mobilitat, bastant de toc i cap profunditat. 

PARADES DE NEUER

Va faltar clarividència en la campiona, en què van brillar més els homes defensius, com Boateng i Mustafi, que els creatius, amb l’excepció de Kroos, elegit merescudament el millor del xoc. Va ser l’únic que va moure l’equip i de les seves botes en va sortir el centre de la falta picada de cap per Mustafi a la xarxa (m. 19). 

Notícies relacionades

Abans d’aquell gol, Neuer va fer la primera de les seves tres decisives aparicions en un xut enverinat de Konoplyanka (m. 4). Més endavant, s’agegantaria en un cop de cap de Khaixeridi (m. 26). Boateng, fins i tot, va evitar un gol sobre la línia en una acció desesperada. La tecnologia es va encarregar de confirmar que la pilota no va arribar a entrar (m. 36). També Alemanya es va aproximar a Piatov, però Khedira no ho va saber definir. 

Molt pitjor va ser la segona part. Espessa i sense ritme, la campiona del món es va dedicar a veure passar els minuts, mentre Ucraïna tampoc inquietava Neuer. Alemanya tenia el que volia i no va pitjar l’accelerador. Va aplicar la llei del mínim esforç i va esperar la seva ocasió. Özil va fallar sol davant el porter (m. 87) abans que Mustafi i Neuer voregessin el desastre en un rebuig cap enrere del central. El veterà Schweinsteiger va entrar al final i va marcar el 2-0 en el temps afegit. 

Alemanya, 2; Ucraïna, 0

GOLS: 1-0 (m. 19), Mustafi, de cap;  2-0 (m. 92), Schweinsteiger, a centre d'Özil.