Rendit a Lamine Yamal
Ilkay Gündogan admira el tarannà que mostra Lamine Yamal, el futbolista més jove del torneig, en el retrobament del capità d’Alemanya amb els seus companys del Barça: «De vegades sento que soc jo qui aprèn d’ell, de la seva manera lliure de jugar en partits d’alta exigència».

Ilkay Gündogan ha marcat un gol, ha donat dues assistències i va ser MVP del partit Alemanya-Hongria. La lògica, per una vegada, dels resultats propicia el xoc de quarts que es preveia entre dos primers de grup: Alemanya-Espanya. Un duel de categoria pròpia d’una final. Es tracta dels dos països amb més títols d’Eurocopa, tres. El capità germànic, futbolista del Barça, es retrobarà amb moltes cares conegudes. Abans analitza el desenvolupament del torneig.
La recuperació anímica i futbolística d’Alemanya amb el mandat de Julian Nagelsmann.
"Sí, ens sentim forts perquè hem sabut respondre a moments d’adversitat com el que vam tenir contra Dinamarca i comptem amb el suport de la nostra afició, cosa que ens està donant una confiança extra. El duel amb Espanya serà un partit molt exigent. Estem parlant de dues de les tres o quatre millors seleccions d’aquest torneig. Hi ha un gran respecte mutu entre Alemanya i Espanya, dues seleccions amb unes qualitats enormes i per a nosaltres això és una motivació extra".
La pressió de jugar amb Alemanya, la pressió d’enfrontar-se a Espanya.
"Com a futbolista d’elit vius amb pressió en cada partit. No hi ha més o menys pressió en funció del rival que tinguis. Cada pas que hem hagut de fer en aquesta Eurocopa ha sigut molt exigent i som nosaltres els que ens posem la màxima pressió en cada partit".
La posició de mitjapunta ofensiu amb Alemanya.
"No és una qüestió de si rendeixo o no millor en una determinada posició. En el Barça he jugat en diferents posicions segons les circumstàncies que han anat apareixent al llarg de la temporada. Amb Alemanya jugo en la posició de migcampista ofensiu. Però soc un jugador que sap adaptar-se a les circumstàncies i jugo on m’ho demanen".
El duel davant companys del Barça.
"Pot ser especial veure’ns al túnel dels vestidors abans del partit, amb tot el respecte per aquell moment, però des del xiulet inicial serem rivals i tots voldrem el millor per als nostres equips", afirma el blaugrana.
Notícies relacionadesEl rendiment de Lamine Yamal en l’Eurocopa.
"No em sorprèn. Probablement sigui un dels jugadors joves amb més talent d’Europa. Però té 16 anys i encara té marge d’aprenentatge. També és important que sàpiguen protegir-lo de la pressió que s’està acumulant al seu voltant. He disfrutat molt aquesta temporada en el Barça amb Lamine Yamal. Moltes vegades m’han preguntat si l’he ajudat a aprendre coses, però de vegades sento que soc jo el que aprèn d’ell, de la seva manera lliure de jugar en partits d’alta exigència. ¡Tant de bo jo hagués pogut ser així a la seva edat!".
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Presumpta administració deslleial Els Mossos confisquen documents i joies als marmessors de Pere Mir
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Energia El Govern central exigeix per a aquesta mateixa tarda a REE i totes les elèctriques totes les dades sobre l'apagada
- Educació superior Creix més del 50% el nombre d’universitaris que han de compaginar estudis i treball en només tres anys
- Infraestructures Renfe prepara 9.000 trajectes en bus per al tall de Rodalies entre El Prat i Vilanova de l'1 al 4 de maig
- Plataformes digitals La moderadora de continguts de Meta registra un ero històric: 2.062 acomiadaments a la torre Glòries
- Educació a Catalunya Més del 40% d’aspirants a estudiar Magisteri a Catalunya no aproven les proves d’accés