TRIBUNALS

El judici a Rubiales pel petó a Jenni Hermoso serà el 2025

La vista s’iniciarà el 3 de febrer de l’any que ve i està previst que duri 11 dies

La data es va pactar en una reunió celebrada a l’Audiència Nacional entre el jutge penal i les parts personades en el procediment.

El judici a Rubiales pel petó a Jenni Hermoso serà el 2025
2
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El judici a l’Audiència Nacional contra Luis Rubiales i altres exresponsables de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per delictes d’agressió sexual i coaccions pel petó a la boca no consentit a la jugadora Jenni Hermoso ja té data. Començarà el 3 de febrer del 2025 i s’estendrà durant 11 dies, previsiblement fins al dia 19 d’aquest mateix mes, segons van avançar a aquest diari fonts del cas i han confirmat posteriorment també des de l’Audiència Nacional.

Les dates van ser pactades entre el jutge central penal, José Manuel Clemente, i les diferents parts personades en el procediment en una reunió celebrada a la seu de l’Audiència Nacional divendres passat, ja que era important poder acordar aquest calendari amb l’objectiu d’evitar que altres procediments assenyalats prèviament per als advocats puguin acabar produint suspensions o ajornaments.

L’instructor d’aquest assumpte, el jutge Francisco de Jorge, va acordar el 8 de maig l’obertura de judici oral contra Rubiales, l’exseleccionador femení Jorge Vilda, el ja destituït director esportiu de la selecció Albert Luque i el que va ser responsable de Màrqueting Rubén Rivera per les presumptes coaccions a la futbolista.

Fiança de 65.000 euros

Tots ells han hagut d’assegurar una fiança de 65.000 euros pel delicte de coaccions per al cas de resultar condemnats, i la mateixa quantitat per la seva part pel d’agressió sexual, del qual no han de respondre, no obstant, la resta d’encausats. El judici se celebrarà davant del Jutjat Central Penal de l’Audiència Nacional, en virtut de les penes sol·licitades. La fiscalia demana condemnar a dos anys i sis mesos Rubiales: o un any de presó per un delicte d’agressió sexual i un any i sis mesos per un delicte de coaccions en concepte d’autor. El Ministeri Públic, a més, també demana a l’Audiència Nacional que condemni a un any i sis mesos de presó per un delicte de coaccions Vilda, Luque i Rivera. Després de la instrucció del cas, De Jorge va concloure que hi ha indicis que el petó que se li va fer a la jugadora "no va ser consentit" i que l’exdirigent va actuar de manera "unilateral i sorprenent", per la qual cosa s’ha de sotmetre a judici. Afegia que "les pressions a les quals es va sotmetre la jugadora van crear" en la futbolista de la selecció femenina "una situació d’ansietat i intens estrès".

Les coaccions

Notícies relacionades

Quant a les coaccions de Luque, Vilda i Rivera per les pressions posteriors a què es va sotmetre la jugadora perquè accedís a fer una manifestació pública afirmant que el petó havia sigut consentit, el jutge afirmava que hi va haver "una acció concertada dels tres" antics empleats de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) processats acordada en el seu moment amb Rubiales "per doblegar la voluntat d’Hermoso i aconseguir que accedís a gravar un vídeo en el qual digués que el petó havia sigut consentit".

Però no va prosperar aquesta idea i, en el viatge de tornada d’Austràlia, l’únic que va aparèixer al primer vídeo de disculpes va ser el ja expresident de la RFEF.