Alcaraz s’endú un bon ensurt abans de passar a tercera ronda

El número tres mundial va superar per 6-3, 6-4, 2-6 i 6-2 el desconegut neerlandès De Jong després d’una desconnexió durant un set i mig.

Alcaraz s’endú un bon ensurt abans de passar a tercera ronda

JAUME PUJOL-GALCERAN

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Carlos Alcaraz es va emportar un bon ensurt abans de poder obrir les portes de la tercera ronda del torneig de Roland Garros. En un partit que va començar amb molta comoditat, va acabar patint per desfer-se del neerlandès Jesper de Jong per 6-3, 6-4, 2-6 i 6-2 després de 3 hores i 9 minuts. El número 3 mundial va tenir una davallada de joc que li va costar un set "molt dolent". "Si vull fer un bon Roland Garros, hi ha coses a millorar", destacava.

Semblava que havia de ser un entrenament de qualitat. Un partit que Alcaraz superaria sense prémer l’accelerador contra un rival amb tot just set partits jugats sobre terra en el circuit, de 23 anys, amb ganes de sortir a disfrutar, amb un bon drive, servei i ràpid de cames, però amb un rànquing de challenger (176 del món).

Massa diferència, tot i que De Jong va fer el primer break (0-2). El neerlandès, sense res a perdre, en un escenari que jugava gràcies al rival que li havia tocat en sort, es va mostrar valent, agressiu, davant un Alcaraz que, a mig gas, i després de tres breaks va resoldre el primer set en 43 minuts.

Tàctica agressiva

De Jong perdia, però disfrutava i no volia marxar aviat de la Philippe Chatrier. Era el millor regal per al neerlandès. Així que en el segon set va aguantar el pols amb la mateixa tàctica agressiva que havia començat, intentant trobar les pessigolles a Alcaraz. De Jong va mantenir la igualtat al marcador i va salvar sis break points i un 0-40 en el sisè joc (3-3). Dos més per aguantar el 4-4, fins que Alcaraz va dir prou i es va apuntar el set amb una nova ruptura.

Semblava tot resolt, però De Jong no pensava igual. Seguia amb ganes de disfrutar i va sorprendre Alcaraz amb dos breaks (1-2, 1-4) per arrabassar-li el tercer set, en poc més de mitja hora. Ho va fer malgrat molèsties físiques a les cames per l’esforç extra. Fins al punt que va ser atès amb massatges a les cames.

Davallada inesperada

Alcaraz havia abaixat la intensitat dels cops. Una davallada inesperada i desconnexió preocupant. Tenia problemes a l’avantbraç dret, encara protegit amb una malla. Alcaraz ho va negar. "Els alts i baixos no els atribueixo al braç, sinó a mi. El braç està bé tot i que amb aquestes condicions m’he espantat una mica per com reaccionaria. Hi havia molta humitat, la pilota pesava i era molt gran, costava moure-la i fer cops guanyadors", admetia després de la victòria.

Juan Carlos Ferrero l’animava preocupat. "Segueix, segueix. Sigues positiu. Torna-hi. Vinga", li deia l’entrenador al començament del quart set quan De Jong i ell es van trencar el servei en dues ocasions (2-2). "Mentalment he estat fort per superar-lo, la meva actitud positiva m’ha ajudat", destacava Alcaraz que, després de l’ensurt, va encadenar quatre jocs seguits per tancar el partit davant un rival enfonsat per l’esforç.

Notícies relacionades

El murcià sabia que no havia jugat bé després d’uns dos primers sets "molt bons", però destacava un rival a qui no coneixia i que el va sorprendre. "¿Mèrit seu o demèrit? Les dues coses. M’ha costat set i mig tornar al partit". Un lapsus que contra altres rivals més durs haurà d’evitar. "Quan no estàs en bon nivell i t’agradaria estar ple d’energia i no et surt és frustrant. Però aquí és quan has de posar bona cara, pensar en positiu tot i que és impossible que estiguem des de la primera fins a l’última pilota sense alts i baixos. Però si és un joc, millor que un set i mig. Això ho he de treballar", assumia.

El rival en tercera ronda, divendres si el temps no ho impedeix, sortirà del partit que haurien de jugar Sebastian Korda (28 mundial) i el coreà Soon-Woo Kwon (494), que va ser suspès per la pluja, amb 5-4 per al nord-americà.