El reconeixement

Federer: "Soc el primer fan de Nadal"

Roger Federer y Rafa Nadal, antes rivales y hoy amigos, ascendiendo a los Dolomitas, captados por la fotógrafa Annie Leivobitz.

Roger Federer y Rafa Nadal, antes rivales y hoy amigos, ascendiendo a los Dolomitas, captados por la fotógrafa Annie Leivobitz. / ANNIE LEIVOBITZ / LOUIS VUITTON

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Si algú pot haver viscut un adeu semblant al d’un Rafael Nadal que insisteix a resistir, aquesta persona és Roger Federer, el seu gran rival i també amic. Federer va participar en un acte publicitari a prop de Roland Garros, i va explicar les sensacions de la seva retirada, valorant el moment que pot estar vivint Nadal. Tots dos es van trobar fa unes setmanes al cim dels Alps suïssos per gravar un anunci de Louis Vuitton.

Notícies relacionades

"Jo sé com vaig viure el meu final. No vaig poder jugar com volia però el Rafa, fins i tot sent lluny del 100%, juga. El seu moment de dir adeu serà una decisió molt personal que prendrà en funció del seu cos, com ha dit", destacava. Federer no pensa que l’edat de Nadal, a punt de complir els 38, sigui una qüestió del seu nivell de joc. El tennista suís es va retirar als 39 anys per les lesions als seus genolls. "Tinc la impressió que el seu gran problema és la recuperació", valorava.

El suís evita comparar les experiències. "És diferent per a cada un. En aquests últims temps, ha de sentir emocions molt intenses quan veus que et queden setmanes, potser mesos o un any màxim. No sé res del que farà, però m’agradaria que acabi com ha decidit, amb la seva família i equip al seu costat". I destacaba la seva admiració per Nadal. "Soc el seu primer fan. M’agradaria que estigui en el circuit el màxim que puguem imaginar. A Roland Garros, en els Jocs o que encara l’any vinent el vegem a París".