El GP de Catalunya de MotoGP

Márquez-Acosta, la rivalitat que ve

Els fans dels dos pilots viuen amb il·lusió la primera temporada del jove de Mazarrón i la tornada als podis del campioníssim de Cervera. Les grades dels seus seguidors al Circuit estan enganxades. «El meu pare és de Márquez, però tots dos tenim clar que Pedro donarà molta guerra», explica Pitu. 

Márquez-Acosta,  la rivalitat que ve
2
Es llegeix en minuts
Begoña González

Hi ha els que s’entossudeixen a reduir els esports a decisions binàries. Nadal o Djokovic; Barça o Madrid; Rossi o Márquez. La rivalitat, normalment, és inherent a la lluita per l’excel·lència. En MotoGP aquesta lluita és, en moltes ocasions, despietada i es dona tant dins com fora del circuit. Tant és així, que es trasllada als seguidors més acèrrims.

El fanàtic del motociclisme és entregat, fidel i moltes vegades fins i tot una mica obsessiu. Quan un recolza un pilot ho fa amb tot. Banderes, samarretes, gorres... ¡fins tatuatges! ¿Qui es tatuaria el nom d’un pilot si no cregués que serà el millor tota la vida? Marc Márquez i Valentino Rossi són dos d’aquests pilots eterns amb els clubs de fans més fanàtics, però la retirada de Rossi el 2021 va deixar vacant la posició d’arxienemic del Marc.

La recent arribada, aquesta temporada, a MotoGP de Pedro Acosta, potent i vertiginosa, va donar ales a alguns per pensar que potser en uns anys podria ser un bon candidat a ocupar aquest paper. De moment, la majoria dels que el recolzen prefereixen veure’l com un aliat, però hi ha qui troba a faltar aquest blanc o negre. La grada d’Acosta a Montmeló es troba enganxada a la d’MM93 i és habitual veure entre les seves files fanàtics dels dos pilots.

El Xavi i el Pitu són pare i fill. Estan asseguts a la grada d’Acosta. El pare, vestit amb marxandatge del de Cervera; el fill, del de Mazarrón. "Pedro és un fenomen des que va començar. Ja es veia que sobresortiria per com frenava i com pilotava. El meu pare és de Márquez, però tots dos tenim clar que Pedro donarà molta guerra", explica el Pitu. "Sens dubte. Jo soc molt de Marc, però és que és un fenomen aquest nano, ho té tot per reencarnar Rossi i el que vulgui. Trencarà tots els esquemes amb els anys", afirma el Xavier. "Entre els fans del Marc i els d’Acosta hi ha bon rotllo. Per als seguidors del Marc, la irrupció de Pedro és un plus, ens agraden els dos", afegeix.

A l’Adai, de només dos anys i mig, encara li pengen les cametes dels seients de la grada MM93. Porta cascos d’insonorització i fa xarrups al seu suc mentre mira passar les motos amb un somriure. El seu pare, Albert, li ha comprat una samarreteta minúscula del Marc. "Sempre he portat les motos a la sang, el meu pare corria les 24 hores de Montjuïc, i quan vaig veure pilotar Marc vaig saber que seria el millor. Aquest any tenim molta il·lusió, el veiem amb possibilitats, tot i que no serà fàcil", assegura. "Els fans del Marc en el fons també som fans de Pedro perquè veiem en ell coses que de més novell també vèiem el Marc", explica.

Notícies relacionades

Dominant

Márquez va arribar a la categoria reina dominant. Va ser el pilot més jove a guanyar un campionat de MotoGP, i el millor rookie de tots els temps, amb 20 anys i 266 dies. Pedro acaba d’arribar però ja està revolucionant la categoria reina. Marc, de rookie queia bé, i Pedro, humil, graciós i espontani, també. "Nosaltres seguim Pedro perquè a més de ser un gran pilot ens encanta com és. És pròxim, simpàtic i natural", asseguren la Sonia i l’Andrea. "Això sí, per a nosaltres, Pedro serà el nou Rossi, ho tenim clar", asseguren.