TRIBUNALS

L’Audiència anul·la la imputació de Laporta en el cas Negreira

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Audiència Provincial de Barcelona ha retirat la condició d’investigat a Joan Laporta en el cas Negreira. El jutge considera que el president del Barça no ha comès cap delicte de suborn, que era la base sobre la qual el jutge d’instrucció Joaquín Aguirre sostenia la imputació del dirigent blaugrana a l’haver considerat que l’exàrbitre José María Enríquez Negreira tenia condició de funcionari públic.

Així mateix, el delicte de suborn ja no podrà ser atribuït tampoc als expresidents Sandro Rosell ni Josep Maria Bartomeu, ni al mateix club, tot i que mantenen la seva condició d’investigats per corrupció esportiva.

No són funcionaris

Notícies relacionades

El jutge d’instrucció Aguirre entenia que, si l’exàrbitre Enríquez Negreira –que va rebre diversos pagaments del Barça durant 18anys– tenia la condició de funcionari públic, el termini de prescripció dels delictes havia de ser de 10 anys, a comptar des del 17 de juliol del 2018. Així, el període per investigar s’iniciaria el juliol del 2008, durant la primera etapa de Laporta en el club. De la mateixa manera, Enríquez Negreira i el seu fill Javier Enríquez tindrien com a període imputable a partir del juny del 2003 (al ser en el seu cas la prescripció de 15 anys), a més d’una inhabilitació de més de 10 anys. Una cosa que ja no serà possible després d’haver assumit l’Audiència que els àrbitres no són funcionaris públics.

La secció 21 de l’Audiència Provincial de Barcelona ha admès els recursos d’apel·lació dels expresidents Laporta, Bartomeu i Rosell; els exexecutius Òscar Grau i Albert Soler, i el FC Barcelona contra la interlocutòria dictada pel jutge Joaquín Aguirre, per la qual es tipificaven els fets investigats com a delicte de suborn. L’argument rau en el fet que les funcions d’Enríquez Negreira no eren exercides per delegació (del Consell Superior d’Esports), sinó les que li corresponen com a pròpies de la seva activitat.