EL PARTIT DE MONTILIVI

Golejada per a la història amb un triple de Dovbyk

El Girona va firmar una nit perfecta amb el triomf més gran de la seva història en Primera, i l’ucraïnès, amb 24 gols, va quedar com a Pitxitxi de Primera.

Dovbyk celebra su tercer gol al Granada, el segundo que marcó de penalti en Montilivi.

Dovbyk celebra su tercer gol al Granada, el segundo que marcó de penalti en Montilivi. / David Borrat / Efe

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Va acabar la temporada a Montilivi que mai hauria d’acabar. Va acabar amb una golejada mai vista abans –un 7-0 a un desolat Granada és el registre més alt que ha aconseguit el Girona en Primera Divisió–, tres firmats per Dovbyk (dos de penal), amb els quals en va sumar 24, un més que Sörloth, el jugador del Vila-real al qui li queda una última oportunitat avui contra l’Osasuna a Pamplona. Després de l’estiu li espera la Champions. Va acabar la temporada amb una exhibició que es va acostar la perfecció, situant l’immortal equip de Míchel no només en l’elit europea, sinó també traspassant la barrera dels 80 punts –en té 81–, a més de marcar 85 gols, el segon màxim realitzador de la Lliga, per davant del Barça (77) i per darrere del Madrid (87), tots dos amb un partit menys.

On no arribava a l’inici el futbol preciosista, treballat i enlluernador del Girona –els cops de taló de Miguel, la classe de Tsygankov amb controls deliciosos, la verinosa passada d’Iván Martín, el xut d’Aleix García i la fúria de Yangel Herrera– va emergir una acció a pilota parada per iniciar la golejada a un Granada ja en declivi. Era un córner des del flanc esquerre xutat en curt per Aleix García per a Tsygankov, que amb la dreta va detectar l’amenaça d’Eric Garcia irrompent de forma anònima en l’àrea petita andalusa.

L’onada a Montilivi

La centrada va ser una autèntica meravella; el cop de cap del central cedit pel Barça, també. Potser ningú ho sabia, però hi ha alguna cosa de golejador en aquest defensa expulsat pel fair play de Montjuïc. Va sumar Eric el seu cinquè gol en les 30 jornades de Lliga que ha disputat. A partir d’allà, enmig d’un ambient extremadament festiu (es va fer l’onada al minut 24, abans fins i tot dels gols), el Girona es va soltar. Res nou per a una afició que ha disfrutat d’una temporada inoblidable. En quatre minuts, dos gols. Després del cop de cap d’Eric va venir l’arribada a l’àrea de Tsygankov, intel·ligent en la creació i en la finalització. Elegant sempre.

Notícies relacionades

Va assistir en l’1-0 i va marcar el 2-0, celebrat per Viktor amb una esquena galàctica adreçant-se als milers d’aficionats que van inundar les grades de Montilivi. Però hi havia una altra missió per a l’equip de Míchel, solidari en l’ajuda perquè Dovbyk s’acostés al Pitxitxi.

Al nou ucraïnès no li van fallar els seus companys. Un home amb encert: tres xuts a porteria, tres gols. "Hem respectat el Granada. Ho sento molt per Sandoval, volia demanar-los perdó. Ho respectem de l’única manera que sabem, o sigui, jugant a futbol. És un resultat històric, hem marcat més de 80 gols, volíem fer-ho per Dovbyk", va explicar Míchel, que va enviar un últim missatge als seus futbolistes mentre sonava la música a Montilivi. La música del 7-0 i del futbol del Girona. "Els he dit que a partir de demà tot això s’ha d’oblidar. I començar una altra vegada", va sentenciar Míchel.