Lewandowski solca l’onada a temps

El davanter polonès va fer el segon ‘hat-trick’ de la seva carrera barcelonista. Va estar fi al final, quan el temps ofegava l’equip de Xavi en el partit amb l’assistència mes baixa de la temporada. Els turistes van dignificar una mica l’aspecte de l’estadi. 

Lewandowski solca  l’onada a temps

ALBERT GUASCH

3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Amb la continuïtat de Xavi acabada de brindar amb sushi, la cita contra el València havia de servir en principi per mesurar la il·lusió desbordant que, segons el president, inunda els aficionats amb aquest Barça. La inundació va ser d’una cosa més útil i palpable, d’aigua. La il·lusió per l’entrenador, en conseqüència, caldrà quantificar-la un altre dia. Això no és Anglaterra ni la Premier i quan plou les grades es despoblen com un pub sense cervesa. Nit passada per aigua amb poca cosa per fer. I ho va fer gràcies sobretot a Robert Lewandowski, que es va posar fi a temps i va anotar el segon hat trick en la seva carrera barcelonista.

El segon lloc té substància per als tresorers, per la Supercopa saudí, i per a Xavi, per l’orgull de no veure’s superat pel Girona de Míchel. Fora d’això, un partit per a fanàtics irredempts, per a boigs rematats amb cordes molt gruixudes. En algunes cases es deuria sentir una cosa semblant a un "on vas, ‘boig’?". En la pròxima junta directiva s’hauria de decretar que els socis presents aquest dilluns tenen el dret a triar els millors seients del nou Camp Nou. Herois de veritat aquests 30.167 espectadors. La pitjor assistència del curs. No podia estranyar. Encara sort dels turistes.

Nit de turistes

Entre el fred, l’aigua i el vent el Barça va passar una mala nit. Si no va acabar pitjor va ser en part perquè els detalls arbitrals van afavorir aquesta vegada Xavi i els seus. En part. Un altre videoarbitratge podria haver anul·lat el primer gol de Lewandowski, per exemple. Un dia per tu i un altre per mi, deuria pensar Xavi, el nom del qual no va ser corejat ni ovacionat. Tímidament al final per uns quants. Tampoc Cancelo va ser recriminat després de les seves calamitoses actuacions recents.

Montjuïc tenia les mans a les butxaques i no estava per a judicis de cap tipus. I què saben els turistes de disgustos. D’onades, sí. En el minut 78 i amb 2-2 al marcador se’n va fer una, inimaginable al Camp Nou. Gairebé una burla.

Mala nit dels centrals. Algú hauria de revisar què es posa Araujo en el mate. Quina fúria per envestir Peter Federico en el penal. L’uruguaià ha vist dues targetes vermelles, ha comès dos penals i ha produït dos errors que han acabat en gol aquesta temporada en totes les competicions, segons dades d’Opta. I Cubarsí va jugar el seu pitjor partit des que va irrompre en l’alineació blaugrana. Va mesurar malament gairebé totes les pilotes llargues. Xavi el va substituir al descans. De vegades un no té el seu dia i a l’adolescent li va tocar aquest dilluns. El mateix que Ter Stegen, que es deuria veure en un purgatori, de les vegades que va demanar perdó pel seu error en el primer gol valencianista.

Mesurat Xavi

Notícies relacionades

Tornem a Xavi. Se’l va veure menys rondinaire que altres nits, més contingut cap als àrbitres. ¿Una actitud nova? En canvi, se’l van menjar els dimonis per la dificultat dels seus jugadors per doblegar el València amb 10 homes. Al PSG li va costar menys abatre els blaugrana en la mateixa situació.

Lewandowski va solcar l’onada amb un triplet de gols, dos de cap i un de falta. Hi va haver xollo en els córners. Acumula el polonès 16 gols en aquesta Lliga. A prop de Dobvyk, autor de 19, el màxim realitzador. Es veuran les cares el cap de setmana. No va marcar, en canvi, Lamine Yamal en la data en què va complir un any del seu debut amb el primer equip. Ho va merèixer. Va percudir com ningú.