Un Espanyol abonat a l’empat no en té prou amb Braithwaite

L’equip periquito es va avançar dos cops a Elx gràcies al danès, però va ser incapaç de defensar el seu avantatge.

Braithwaite, entre Carreira y Bigas, este sábado en Elche.

1

L’ampolla torna a aparèixer mig plena o mig buida per a l’Espanyol. Depèn del prisma amb què es miri. L’equip periquito va empatar ahir a Elx (2-2), un altre dels camps més complicats de Segona, suma 11 partits sense perdre i segueix a la zona alta, però sembla insuficient. El temps s’esgota, l’equip va quart, a quatre punts del líder (Leganés) i també per darrere de l’Eibar i el Valladolid que han de jugar avui els seus partits. L’ascens directe comença a allunyar-se.

Set partits suma Manolo González a la banqueta i encara no ha perdut. Però tampoc ha guanyat gaire. Cinc empats i dos triomfs tenen gust de poc en un equip que ha igualat en 15 ocasions a tota la Lliga. Massa. Queden només 15 punts en joc per aspirar a pujar a Primera de forma directa sense jugar un ‘play-off’ que sol ser traïdor.

Puado, als dos minuts

Amb el llast de l’últim empat a casa contra l’Andorra, l’Espanyol va sortir disposat a exhibir la seva autoritat. Tot es va posar de cara amb el gol de Puado quan encara no s’havien complert ni dos minuts. El davanter va culminar una ràpida acció amb el talentós segell de Braithwaite, que es va posar la disfressa d’assistent per posar per davant els periquitos. Lluny d’aportar tranquil·litat i confiança, el 0-1 sol va tenir efectes positius per a l’Elx, que es va apoderar de la pilota i va equilibrar el duel per la via ràpida amb un xut amb l’esquerra de Mourad.

Un error de Gragera va estar a punt de causar el segon gol local. Es va salvar per poc l’Espanyol, que va tornar a respirar després d’una vaselina enverinada que va aturar Joan García amb conflictes (m. 33). El porter no es va posar la pilota a la seva pròpia porta de miracle.

Poc va canviar després del descans en un pols amb 21.000 espectadors, inclosos 700 periquitos, que van viure la pujada més gran amb el superb cop de cap de Braithwaite que va suposar l’1-2 (m. 71). El panorama de l’Espanyol es tornava a aclarir amb el 20è gol de l’exblaugrana a la Lliga, però es va repetir la història. Tot just 10 minuts va durar l’alegria. Donald va restablir l’equilibri i va segellar un just empat.