OPEN BANC SABADELL

Tsitsipas i Ruud repeteixen la final de Montecarlo a BCN

El tennista grec va patir abans de classificar-se després de guanyar Lajovic (5-7, 6-4 i 6-2), i el noruec va liquidar Etcheverry per la via ràpida (7-6 i 6-4).

JAUME PUJOL-GALCERaN

2
Jaume Pujol-Galceran

La final més esperada en absència de Carlos Alcaraz i Rafael Nadal es podrà veure avui a la central del RCT Barcelona (16.00 hores). Stefanos Tsitsipas i Casper Ruud repetiran la final disputada fa una setmana en el Masters 1.000 de Montecarlo, que va guanyar el tennista grec. Tsitsipas va patir per desfer-se de Dusan Lajovic per 5-7, 6-4 i 6-2, mentre que Ruud es va desfer de l’argentí Tomás Etcheverry per 7-6 (6) i 6-4. Per uns instants, les cares de preocupació a la llotja de Rafa Nadal i de David Ferrer, director del torneig, semblaven témer el pitjor quan Lajovic s’apuntava el primer set davant Tsitsipas.

Patint fins a l’últim dia

El tennista serbi, de 33 anys i 59 mundial, deixeble de Josep Perlas, va entrar a la pista disposat a guanyar un premi que mai abans havia aconseguit en la seva carrera, en la qual només ha guanyat un títol (Umag, 2019). Situat al fons de la pista, segur de cops i aprofitant l’inici a mig gas de Tsitsipas, pressionat per tornar a la seva quarta final i la possibilitat de guanyar el títol i fer el doblet amb Montecarlo, el serbi el va posar a prova durant més d’una hora fins que el grec va aconseguir el primer break per avançar-se a 4-3 en el segon set. El dia anterior, Tsitsipas ja havia patit per evitar l’eliminació amb dos match ball en contra davant l’argentí Facundo Díaz-Acosta en un partit decidit en la loteria del tie-break. "Tot era massa lògic. He hagut de canviar el meu joc i fer-ho tot diferent", explicava Tsitsipas, més tranquil al final del partit. El grec va ser més agressiu. El seu pare i la seva mare, a la grada, no paraven de transmetre-li missatges i Tsitsipas va començar a atacar amb boles pesades, ràpides, que al serbi li costaven tornar i aguantar. Així, el grec es va apuntar el segon set i en el tercer i definitiu ja no va donar opció, cedint només dos jocs després de 2 hores i 10 minuts.

Partits igualats

Tsitsipas, setè mundial, arriba a la final potser més cansat que Ruud. En els seus enfrontaments estan igualats 2-2, després de la victòria del grec a Montecarlo (6-1, 6-4). Els dos, a més, han sigut finalistes de Roland Garros. "Serà més dur que a Montecarlo. Hauré d’estar molt concentrat per derrotar-lo", va explicar Tsitsipas, conscient que el seu rival d’avui arriba ben motivat. Serà la primera final de Ruud a Barcelona i la quarta de la temporada després de les que ha disputat aquest any a Los Cabos (on va guanyar Tsitsipas en les semifinals), Acapulco i Montecarlo, tot i que no en va poder guanyar cap de les tres.

A més, el tennista noruec arriba a la final sense haver perdut un set. "És fantàstic, vull guanyar el títol més important de la meva carrera", deia Ruud, il·lusionat. I per primer cop en 10 anys, quan el japonès Kei Nishikori va guanyar al colombià Santiago Giraldo, no hi haurà cap espanyol a la final.