EL PARTIT DEL BERNABÉU

El clàssic en el qual Xavi elogia la defensa del Madrid

Ancelotti reivindica l’actuació de Manchester («no he vist cap madridista trist», diu) a l’espera d’un Barça que pretén «reenganxar-se a la Lliga».

El clàssic en el  qual Xavi elogia la defensa del Madrid

JOAN DOMÈNECH DENÍS iglesias

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La festa que representa el clàssic Madrid-Barça té com a temàtica, aquesta vegada, la defensa. La que va saber fer el Madrid a Europa i la que no va saber fer el Barça, amb la dificultat afegida, o el mèrit abandonat, de practicar-la amb un home menys. El Madrid va representar l’antologia de l’autobús a la porteria i el Barça va encaixar quatre gols a casa en 49 minuts.

Com no podia ser d’una altra manera en un italià d’estirp, Carlo Ancelotti va reivindicar l’actuació del Madrid al camp del Manchester City. Xavi Hernández es va alinear amb el seu rival, entre l’enveja i l’admiració per l’exercici obrat pels blancs contra el City, "el millor equip del món per a mi", va confessar el tècnic del conjunt blaugrana.

"No he vist cap madridista trist per com hem passat a semifinals", va dir. El fi de la classificació, saldada en els penals, va justificar els mitjans. Ancelotti va atribuir el caire ultraconservador del Madrid a la necessitat per la pressió del City –"si no pots tenir la pilota, has de buscar d’altres fórmules", va adduir– i va remarcar l’esperit abnegat dels seus pupils.

Top en compromís

"Poques vegades s’ha vist un conjunt top amb tal nivell de compromís", va destacar Ancelotti, salvat per l’últim penal llançat per Rüdiger, a qui mai havia vist xutar-ne un fins a l’entrenament de dilluns. "Arriba un moment en què l’aspecte tècnic és secundari. El més important és l’emotiu". Modric, en canvi, paradigma de la precisió, va ser l’únic que el va fallar.

Xavi, abanderat de la tesi contrària, va reconèixer el mèrit del Madrid i va justificar que es tanqués al darrere obligat pel City. "No és un escenari que ens agradi, però és que de vegades et sotmet el rival", va comentar, sense ocultar l’enyorança del fet que el seu equip va ser capaç de defensar el resultat en inferioritat numèrica contra l’Atlètic i l’Alabès, però no contra el PSG. "El Madrid es va defensar molt bé. Defensar-se és lícit, és una part del joc, són situacions que cal dominar", va dir. Al conjunt blanc li va sortir tot rodó; al Barça, tot al revés. Xavi va renegar la influència de la sort, sinó a les causes que van propiciar la derrota: "Ens vam equivocar, vam cometre errors individuals, jo també. No havia de passar i va passar", va dir sobre la seva expulsió.

Notícies relacionades

"Treure la ràbia"

Xavi entén que el Barça s’haurà de defensar per contenir la sortida del Madrid. "Haurem de ser valents amb la pilota i no perdre-la, donar suports al company", recomanava. El clàssic ha passat a ser "el més important de la temporada" perquè el Barça pugui "reenganxar-se a la Lliga" si redueix la distància a cinc punts. "Espero que la ràbia, frustració i la impotència que sentim des de dimarts la transformem en una cosa positiva", va desitjar Xavi.