UNA FEDERACIÓ AL JUTJAT

Rocha es va atribuir el mig milió de sou de Rubiales

«És impensable  que un investigat representi el futbol espanyol», diu el CSD

Les eleccions a la presidència de l’RFEF es podrien repetir després d’una resolució del TAD per un error de la comissió electoral.

Rocha es va atribuir el mig milió de sou de Rubiales

ALBERTO GONZÁLEZ DENÍS iglesias

2
Es llegeix en minuts
Alberto González / Denís Iglesias

Pedro Rocha, únic candidat a president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), va defensar davant la jutge, minuts abans de passar a ser un investigat del cas Supercopa, que no havia "cobrat un cèntim" durant la seva etapa com a president de la Federació Extremenya de Futbol fins que va decidir heretar el sou de més de mig milió d’euros que cobrava Luis Rubiales en la seva última etapa en el càrrec, segons una declaració a què ha tingut accés El Periódico de España.

Rocha, al qual el Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) ha obert un expedient amb el qual el Govern aspira a suspendre’l –"és impensable que un investigat representi el futbol espanyol", va dir ahir José Manuel Rodríguez Uribes, president del CSD–, va explicar a la magistrada que instrueix el cas com es repartien els fons de "professionalització" amb els quals Rubiales regava les federacions territorials segons la funció que exercís el seu president.

Rocha assegura que des del 2013 "mai he cobrat un cèntim" i que aquests diners van servir "perquè s’empressin en tres llocs de treball". En la seva declaració, en la qual es denomina a si mateix "el president electe", no recordava quan va començar la retribució als presidents de les territorials, però sí que va ser en el mandat de Rubiales.

El que estava cridat a ser el nou president de l’RFEF no estava acusat de cap dels delictes que s’investiguen en el cas Supercopa. Durant la declaració, va anar acumulant una sèrie de negatives i rèpliques que van derivar en el seu canvi de condició de testimoni a investigat. Per exemple, va al·legar que va ser nomenat el 2020 vicepresident econòmic de la Reial Federació Espanyola perquè "era un home de futbol, una persona honrada i transparent que no estava en cap cas, com [per exemple] el cas Soule".

"Jo era vicepresident representatiu, no executiu", va al·legar per negar responsabilitats en la firma dels contractes amb el trasllat de la Supercopa d’Espanya a l’Aràbia Saudita. Rocha va explicar que no era al capdavant de la comissió econòmica en l’acord inicial (novembre del 2019) però sí al pactar-se la pròrroga (desembre del 2020).

Vicepresident desinformat

Notícies relacionades

"No em van informar. No sé qui va aprovar la pròrroga. No ha passat per la comissió econòmica. Me n’estic assabentant ara mateix", va justificar Rocha, que va negar que les obres de reforma de La Cartuja passessin per la comissió. En aquest punt, el dirigent va passar a ser investigat.

El Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD), mentrestant, va anul·lar la decisió del comitè electoral per a l’elecció de Rocha, únic candidat a l’RFEF, al considerar-la contrària a dret, i podria ser que el procés electoral es repeteixi pràcticament des de la seva convocatòria. La resolució del TAD, informa Sergio R. Viñas, considera que la comissió electoral de l’RFEF no es va ajustar a dret a l’inadmetre un recurs de Miguel Galán, president de l’escola d’entrenadors Cenafe, sobre la composició del cens electoral sense ni tan sols admetre’l a tràmit per analitzar-lo i posteriorment rebutjar-lo. ¿Què significa això? Que el procés electoral de l’RFEF podria reiniciar-se amb nous candidats.