ciclisme

Vingegaard surt de l’hospital de Vitòria després de 12 dies ingressat

El doble vencedor del Tour va patir a la Itzulia fractures a diverses costelles i una clavícula, i un pneumotòrax que el va obligar a mantenir-se a l’uci.

Vingegaard surt de l’hospital de Vitòria després de 12 dies ingressat

sergi lópez-egea

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Jonas Vingegaard, doble vencedor del Tour i principal aspirant a la victòria en la pròxima edició de la ronda francesa, abandonarà avui l’hospital Txagorritxu de Vitòria, on s’ha mantingut ingressat des del passat dia 4 després d’haver sigut un dels principals afectats en la caiguda múltiple que es va produir durant la disputa de la quarta etapa de la Itzulia.

L’estrella danesa va anar a terra al sortir d’un revolt junt amb altres importants corredors com Remco Evenepoel i Primoz Roglic. Des d’aleshores, la comunicació i les notícies sobre l’estat de salut de Vingegaard han sigut escasses a causa de la discreció que havia sol·licitat la família, principalment la seva dona Trine, que es va traslladar al País Basc des de Suïssa poc després de produir-se l’accident del seu marit.

La primera comunicació del conjunt Visma va indicar que Vingegaard patia fractures en una clavícula i diverses costelles, tot i que posteriorment es va afegir que el ciclista danès també presentava un pneumotòrax que el va obligar a mantenir-se diversos dies a l’uci de l’hospital basc.

Reducció de la fractura

Notícies relacionades

Des d’aleshores no hi ha hagut comunicacions sobre l’estat de salut ni l’evolució de les seves ferides al marge d’informar-se que havia sigut intervingut per reduir la fractura a la clavícula. El Visma no és partidari de donar gaire informació sobre els corredors de la seva plantilla afectats per caiguda, en una temporada en què sembla especialment perjudicat pels accidents ja que al contratemps de Vingegaard cal afegir-hi els de Wout van Aert i Wilco Kelderman, els corredors cridats a liderar l’esquadra en el Giro i que es perdran per fractures la participació en la ronda italiana.

Falten 73 dies perquè comenci el Tour a Florència i Vingegaard, després de la Itzulia, no tenia previst participar en cap cursa fins al Critèrium del Dauphiné, que s’inicia el diumenge 2 de juny. La caiguda suposa un contratemps enorme, però els terminis de recuperació li podrien permetre participar en la ronda francesa, tot i que ni els metges de l’equip ni els que l’han atès a Vitòria han fet cap declaració. El juny li permet a més buscar altres alternatives si creu que arriba molt just al Dauphiné com la Volta a Suïssa, que s’inicia una setmana més tard (del 9 al 16) i que sol ser l’altra via per preparar el Tour que escullen molts dels aspirants a lluitar en la general.