Alcaraz renuncia entre llàgrimes a jugar a Barcelona

El doble campió del torneig es va retirar plorant de l’última prova que va fer ahir a Múrcia. L’astre es perd el torneig per una lesió a l’avantbraç.

Alcaraz es lamenta després de patir una lesió a Rio de Janeiro.  | ANTONIO LACERDA / EFE

Alcaraz es lamenta després de patir una lesió a Rio de Janeiro. | ANTONIO LACERDA / EFE

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

El somni de veure una semifinal entre Carlos Alcaraz i Rafael Nadal després que el sorteig aparellés a la mateixa zona del quadre el 12 cops campió del torneig i el vencedor de les dues últimes edicions, es va esfumar ahir abans de començar el Barcelona Open Banc Sabadell després de l’inesperat anunci de la retirada del murcià.

La il·lusió de poder veure en acció les dues icones del tennis espanyol semblava que a la fi seria possible a Barcelona, però s’esvaïa de cop al matí després que Alcaraz descartés la seva participació per culpa de les molèsties a l’avantbraç dret que arrossega des de fa setmanes i que ja el van obligar a renunciar la setmana passada a Montecarlo.

Un cop dur

Alcaraz va estar realitzant una última prova en el Club de Tennis de Múrcia acompanyat per Juan Carlos Ferrero, el seu metge Juanjo López i el seu fisio Juanjo Moreno. Les molèsties seguien quan tocava les boles amb la dreta, per la qual cosa el tennista va optar per acabar l’entrenament, del qual va marxar entre llàgrimes, conscient que es tracta d’una lesió muscular que requereix el seu temps.

Un dur cop per a les aspiracions d’Alcaraz a la gira de terra que li complica la seva preparació de cara a l’objectiu de guanyar Roland Garros que tenia marcat en vermell a l’agenda. La recuperació no avança i el tennista i el seu equip han optat per donar-se marge fins al Masters 1000 de Madrid, que comença el 24 d’abril i on el tennista no debutaria fins divendres o dissabte d’aquella setmana.

"Jugar, jugar i jugar"

Alcaraz viatjarà aquest dilluns a Barcelona, on havia de debutar dimecres contra el francès Luca Van Assche. El jove astre atendrà alguns actes publicitaris que tenia previstos. La baixa d’ última hora del número 3 del món deixa molt descompensat el quadre per la part alta, on el murcià podia haver-se creuat a semis amb Nadal, com somiaven els organitzadors i els aficionats que feia dies havien esgotat les entrades. Alcaraz serà substituït per l’hongarès Fabian Maroszan (37 mundial), com a cap de sèrie número 17 del torneig.

En absència del tennista d’El Palmar, els focus apunten ara a un Nadal, que sembla preparat per retrobar les millors sensacions tennístiques en un escenari on podria jugar per última vegada si aquesta temporada posa fi a la seva carrera. L’ECO realitzada dijous a la Creu Blanca amb el doctor Ramon Balius va confirmar que els seus abdominals estan bé, que no té lesió. És hora de saltar a la pista. "Jugar, jugar i jugar. Guanyar o perdre, però competir. Deixar de parlar de lesions", l’animen des de fa dies en el seu entorn.

Notícies relacionades

Des que dimecres passat va arribar a Barcelona, Nadal ha anat de menys a més, tant en la intensitat dels seus entrenaments com també en sensacions i confiança de cara al seu debut de demà contra l’italià Flavio Cobolli (63 mundial). La penúltima prova la va fer a porta tancada, per petició pròpia, en presència només del seu equip i un grup de familiars i amics que van tenir accés a la pista 18, la més amagada de l’RCT Barcelona. L’organització va permetre només prendre imatges a les televisions i fotògrafs durant cinc minuts.

El torneig manté un gran cartell amb la presència dels dos finalistes d’ahir a Montecarlo, Stefanos Tsitsipas i Casper Ruud. El tennista grec, que va superar Sinner a les semifinals, arribarà avui a Barcelona com a campió del Masters 1000 monegasc després de deixar fora de combat també el noruec, botxí de Djokovic, per un contundent 6-1 i 6-4 i inscriure el seu nom per tercera vegada després de guanyar-lo el 2021 i el 2023.