Tchouaméni reforça el Madrid de cara al City

Un gol del pivot francès dona el triomf als blancs, que mantenen la bretxa en la part alta abans del pròxim clàssic al Bernabéu.

FERMÍN DE la calle

2
Fermín de la Calle

Un solitari gol de Tchouaméni, en un partit amb moltes ocasions a la segona part, va decidir un duel trampa per als homes d’Ancelotti, que van sortir de Mallorca amb tres punts i la Lliga amarrada (0-1). Carletto va rotar pensant en la batalla de dimecres vinent a Champions i l’aposta li va sortir bé amb un enlluernador Modric, el millor Tchouaméni de l’any, tot i que no serà a l’Etihad per targetes, i un Brahim que va malgastar fins a dues ocasions clares. L’equip d’Aguirre no en va fer prou amb el compromís i la voluntat, tot i que Lunin va haver de treure un parell de mans salvadores.

Bellingham, al travesser

El Madrid va saltar a la gespa de Son Moix amb el cap a Manchester, com no podia ser de cap altra forma. A l’onze no hi havia Vinícius, Rodrygo, Kroos, Carvajal ni Camavinga. Qui sí que apareixia era Bellingham, més necessitat de confiança que de minuts, una cosa que Ancelotti va mirar de donar-li de cara a la final de dimecres. Aguirre també sortia amb cares noves pel cansament acumulat després de la final de la Copa del Rei a La Cartuja.

El partit va ser tancat durant la primera part. S’hi jugaven molt tots dos, especialment un Mallorca que necessitava sumar per escapar-se de la crema del descens. En la primera part, el compromís local va superar l’actitud blanca, a més d’anul·lar el desequilibri dels visitants. De fet, l’oportunitat més clara, fins a la mitja hora, va ser un cop de cap de Raíllo en un córner que Lunin va haver de treure del costat del pal. Bellingham va respondre amb un xut al travesser que va despertar els blancs, però Joselu no va rebre ni un sol centre dels seus companys en el primer temps, cosa que va permetre als centrals locals passar una primera meitat plàcida. Al descans es va arribar amb un empat dens i avorrit.

El Madrid va sortir amb dues marxes en atac del vestidor, una cosa que es va traduir en ocasions. Primer un xut de Bellingham que Rajkovic va haver d’avortar i en el minut 48 una fuetada de Tchouaméni des de 30 metres que va fregar en un rival per caure a la xarxa del Mallorca i avançar el líder.

Ara la pilota estava a la teulada d’Aguirre, que no en feia prou amb desactivar els blancs. E l Mallorcanecessitava proposar, i recorria a un futbol directe que era senzill de defensar per part dels madridistes, que van tenir oportunitat de segellar el triomf amb un xut de Brahim que Rajkovic va aturar. El porter serbi va salvar els locals en una altra ocasió davant un Brahim indolent ja amb el partit encès després de la sortida a la gespa de jugadors com Abdón Prats, Darder, Vinícius o Camavinga, que va donar descans a Bellingham.

L’entrada del brasiler va alegrar el Madrid i va sembrar la inquietud en un Mallorca que necessitava anar-se’n a dalt sense destapar-se a darrere. Raíllo va salvar un gol cantat de Valverde després d’un desbordament de Vinícius abans que Lunin volés per treure una volea de Darder. I així va acabar el duel, amb la victòria d’un Madrid que va haver de patir menys, però que va sortir victoriós de Son Moix abans de l’examen de Manchester i el clàssic.