Un Girona sense malícia no aguanta un gol de Dovbyk

El 0-1 en el minut 4 va perdre tot el valor abans del descans amb dos gols de l’Atlètic. Cinquena derrota consecutiva de l’equip de Míchel fora de casa.

JOAN doMÈNECH

1
Joan Domènech

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

El gol de Dovbyk en el minut 4 va tenir un efecte efímer. Tan aviat va arribar com va desaparèixer. Abans del descans va ser remuntat per l’Atlètic. El va neutralitzar gràcies a les vicissituds del futbol més que amb joc, tot i que després va imposar el seu caràcter competitiu sobre un Girona sense malícia, retallant-li diferència, fugint tots dos de l’Athletic per conservar les valuoses places que donen accés a la pròxima Champions.

Aquest gol de Dovbyk, nascut d’una meravellosa incursió de Sávio per l’esquerra i conclòs amb un centre des de la dreta de Yan Couto a l’ariet, va poder repetir-se en la segona meitat, ja amb el 3-1, però el centre xut de Yangel, molt més veloç, no va donar temps a Dobvyk a col·locar bé el peu.

Penal que sí, penal que no

El duel estava sota control de l’Atlètic, que va igualar amb un penal per mà de Miguel i va remuntar amb un cop de cap de Correa tot i que el mèrit va correspondre a Morata per salvar una pilota que es perdia pel fons, més atent que tots els defenses del Girona. Entre un gol i l’altre, hi va haver un penal sobre Sávio no advertit per De Burgos Bengoetxea i silenciat des del VAR per Soto Grado. L’acció mereixia, si més no, que l’analitzessin quatre ulls més que dos.

Artem Dovbyk va encertar en una de les dues ocasions de què va disposar, i Antoine Griezmann va encertar en totes dues: el penal i el cacau amb la dreta que es va convertir en el tercer gol. Era un dels cinc jugadors de l’Atlètic que van aguantar a l’equip respecte al que va jugar la Champions. Va justificar amb escreix la seva presència. Griezmann va establir una franja de seguretat sobre el resultat massa àmplia perquè el Girona pogués franquejar-la i evitar la cinquena derrota seguida fora de casa.