automobilisme

Fernando Alonso renova amb Aston Martin per dues temporades

El pilot asturià, de 42 anys i doble campió del món de fórmula 1, posa fi a la rumorologia sobre un canvi d’equip i decideix continuar lligat a l’escuderia britànica.

Fernando Alonso renova amb Aston Martin per dues temporades

laia bonals

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El pilot espanyol Fernando Alonso, doble campió mundial de fórmula 1, ha arribat a un acord per renovar el seu contracte amb l’escuderia anglesa Aston Martin, amb la qual afronta la seva segona temporada. Moltes veus el situaven al mercat després dels moviments de Lewis Hamilton a Ferrari i, per tant, la marxa inesperada de Carlos Sainz de l’escuderia italiana. Semblava que Red Bull podria ser el seu nou destí, ocupant la posició d’escuder de Max Verstappen. No obstant, el pilot asturià ha decidit seguir al box d’Aston Martin. "Fernando Alonso ha fet públiques avui les següents declaracions, en resposta a les preguntes sobre els seus plans professionals: "Soc aquí per quedar-me", va comunicar a través d’un escrit a la web de l’escuderia. Alonso, de 42 anys, ha firmat un contracte multianual que l’unirà, almenys, fins al 2026 amb l’equip de Silverstone.

La temporada passada Alonso va recuperar el somriure. L’Aston Martin era una delícia a l’hora de conduir-lo i ell es trobava còmode en una estructura que el té com a referent. El bicampió del món el 2005 i el 2006 va arribar a l’equip presidit per Lawrence Stroll, pare de l’altre pilot de l’equip, Lance Stroll, per guiar en el seu creixement l’escuderia. Les coses van funcionar i va pujar al podi en més ocasions de les que s’esperava a l’inici de temporada.

L’alegria de l’equip

Aquest any, Alonso va voler començar amb prudència. Veure l’evolució del monoplaça i la competitivitat amb les altres marques era important. A més, després dels múltiples moviments ja realitzats, Alonso era l’únic campió amb opcions de fitxar. Red Bull semblava el principal candidat. El van sondejar, però tenint en compte que Max Verstappen no es mourà de l’escuderia alemanya, l’opció no era la millor per a l’asturià.

"Assegurar el futur a llarg termini de Fernando amb Aston Martin F1 Aramco és una notícia fantàstica. Hem construït una sòlida relació de treball durant els últims 18 mesos i compartim la mateixa determinació perquè aquest projecte tingui èxit. Hem estat en constant diàleg els últims mesos i Fernando ha complert la seva paraula: quan va decidir que volia continuar competint, va parlar primer amb nosaltres. Fernando ha demostrat que creu en nosaltres i nosaltres creiem en ell", va assegurar Mike Krack, cap de l’equip d’Aston Martin. Amb (segurament) un parell d’anys més firmats, Alonso s’assegura dues temporades més al Gran Circ, al qual va tornar el 2021.

Notícies relacionades

"Fernando té gana d’èxit, condueix millor que mai, està més en forma que mai i està completament dedicat a fer d’Aston Martin Aramco una força competitiva. Aquest acord d’uns quants anys amb Fernando ens porta fins al 2026, quan comencem la nostra associació d’unitats de potència amb Honda. Esperem crear més records increïbles i aconseguir més èxits junts", va afegir la nota de l’equip.

Alonso, amb 32 victòries i 106 podis en F-1, ve d’acabar sisè el Gran Premi del Japó i ocupa la vuitena plaça al Mundial. Aquesta és la seva 21a temporada al volant d’un cotxe de fórmula 1.