bàsquet

El Joventut destitueix Duran després de cinc derrotes consecutives

L’erràtica marxa del club verd-i-negre en la Lliga (desè classificat) i l’eliminació en l’Eurocup propicien el canvi d’entrenador.

El Joventut destitueix Duran després de cinc derrotes consecutives

el PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’entrenador Carles Duran no continuarà al capdavant del Joventut de Badalona. El conjunt verd-i-negre va anunciar ahir la rescissió del contracte del tècnic català amb la intenció de "revertir la dinàmica" de l’equip, després de cinc derrotes consecutives en la Lliga i l’eliminació de l’Eurocup davant el París Basketball. La Penya encara no ha anunciat el seu substitut, amb l’imminent partit davant el Reial Madrid diumenge vinent.

L’entitat verd-i-negra considera la decisió de prescindir de Duran –que tenia contracte fins al juny del 2025– "el millor per al futur imminent de l’equip". La derrota al Pavelló Olímpic davant l’UCAM Múrcia dissabte passat (75-82) s’ha convertit en el detonant final per al tècnic català després d’acumular cinc derrotes consecutives que situen el Joventut en desena posició en l’ACB, a dos triomfs de la zona de play-off. En l’Eurocup, el conjunt verd-i-negre va caure recentment eliminat davant el París Basketball.

Amb l’acomiadament de l’entrenador s’acaba una etapa de sis anys amb Duran al capdavant de l’equip. "Carles Duran es va fer càrrec de l’equip en un dels moments més difícils de l’entitat a principis del 2018. La seva arribada va ser un revulsiu i va aconseguir treure l’equip de la zona de descens i arribar a la salvació de la categoria quan semblava impossible. Des d’aquell moment l’equip ha continuat creixent fins a arribar a assolir objectius gairebé impensables", repassa la direcció del club en el comunicat.

Aposta pel planter

Abans de fer-se càrrec de l’entitat, Duran va ser entrenador ajudant amb diferents tècnics, com Aíto García Reneses, Sito Alonso i Pepu Hernández. En total, Duran ha estat més de dues dècades vinculat a la Penya.

Notícies relacionades

Un dels valors més destacats de l’entrenador ha sigut l’aposta decidida que ha tingut pel planter, una de les grans senyes d’identitat del club badaloní. I és que fins a 13 jugadors han debutat amb el primer equip sota el comandament de Duran, "en una mostra de la importància que sempre ha tingut, té i tindrà el planter" en la Penya.

"Des del Club Joventut Badalona volem agrair al Carles tot el que ha fet per la nostra entitat. Han sigut més de dues dècades defensant els interessos de la Penya, tant en la seva primera etapa com en aquesta segona; amb la màxima implicació i professionalitat, i sempre posant per sobre els interessos de l’equip. Estem segurs que aviat tornarà a estar competint al lloc que li correspon, al màxim nivell", conclou el comunicat.