Protagonista a Nova York

El somni americà d’Esther González

L’exdavantera del Reial Madrid ha trobat al Gotham FC una oportunitat d’or per potenciar el seu talent. Després del Mundial, va jugar els dos últims mesos als EUA i va marcar el gol que va decidir la final de la Lliga.

El somni americà d’Esther González

LAIA BONALS

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A 5.765 quilòmetres. Aquí va ser on Esther González va recuperar no només el somriure, sinó també la confiança. Va ser de les primeres que va decidir marxar als Estats Units, concretament al Gotham FC de Nova York, a viure el somni americà. Era el moment de comprovar si era veritat l’eterna cançó de professionalització i visibilitat. I tant si ho era. González no ho sabia, però aquell any que havia començat de la pitjor manera l’acabaria millor que mai.

A l’inici del 2023 va estar flotant en la incertesa. Li quedaven sis mesos de contracte amb el Reial Madrid, però ja s’intuïa que les coses no anaven bé. Tant ella com el seu representant van començar a estudiar el mercat. Sempre havien tingut la idea al cap de fer un last dance en una altra lliga que no fos l’espanyola, i amb aquesta situació la idea cada vegada era més real. Rascant una mica els van arribar quatre ofertes: dues dels Estats Units i dues d’Anglaterra. González ho tenia clar. Volia travessar el bassal. Des de sempre li havia cridat l’atenció l’estil de vida i la cultura nord-americanes.

No obstant, no tot va ser tan fàcil com la decisió. Va acabar la temporada i en poc més d’una setmana s’havia de concentrar amb la selecció per al Mundial. Mentre firmava tota la paperassa des d’Espanya, el Gotham li va enviar per missatgeria urgent l’equipament i articles de marxandatge per fer el vídeo de presentació abans d’anar al Mundial. El van gravar en un camp de lloguer dies abans que el seu agent, mentre ella es concentrava amb la selecció, viatjava a Nova York per veure les instal·lacions, conèixer els dirigents i buscar vivenda.

Va trigar més del que s’esperava, per un bon motiu, i quan va aterrar a Nova York no hi va haver temps per adaptar-se. Quedaven els últims dos mesos de Lliga i havia de rendir al màxim nivell. Quan hi va arribar, l’equip s’ho jugava tot. Els seus dies estaven regits per un pla de treball concret, que li va permetre convertir-se en clau per a l’equip.

Dos mesos de descans

Notícies relacionades

El Gotham va superar els play-offs i es va plantar a la final. I González va agafar les regnes per fer més gran un 2023 ja mmillorable. Va marcar el gol de la victòria i es va convertir en la primera jugadora europea a anotar en una final de la Lliga nord-americana.

Tot això, anant i venint a Espanya per formar part de la selecció en les rondes prèvies de la Nations League, que l’equip acabaria aixecant, tot i que sense ella a la plantilla. El gener i el febrer se’l va agafar de descans. Sense Lliga als EUA tocava recuperar-se. Es va perdre aquesta cita de la Nations, però ara ha tornat per ajudar la selecció en el seu camí cap a l’Eurocopa de l’estiu que ve.

Temes:

Futbol