"Només és mou per cops de 200.000 euros o més"

La Guàrdia Civil va interceptar una trucada de gener en la qual l’advocat González Cueto revela les pretensions de l’expresident.

"Només és mou per cops de 200.000 euros o més"

/ NACHO GARCÍA

2
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo

"Perquè aquest quan va ara pels llocs, l’únic que vol és clavar un bon cop, no s’ha plantejat treballar, sinó fotre cops… Però no de 15.000 o 20.000 euros, sinó de 200.000 cap amunt, diu que ell necessita 100.000 euros al mes. És que diu unes coses. De veritat. Està com una puta cabra". D’aquesta manera es despatxava el passat 25 de gener l’advocat Tomás González Cueto, llavors advocat extern de la Federació Espanyola de Futbol i considerat mà dreta i amic de Luis Rubiales.

Es tracta d’una conversa telefònica interceptava per l’UCO, a la qual ha tingut accés aquest diari i que obra en ofici remès a la jutge Delia Rodrigo. Parlen Cueto i una dona que identifica com Sandra, i tots dos tracten d’un desacord entre el lletrat i Rubiales a compte de la contractació de la filla del primer a la Federació. En la conversa, González Cueto afirma que ja ha pagat molts deutes a l’exdirectiu i refereix situacions en les quals aquest hauria tractat de lucrar-se.

"Que jo li n’he pagat moltes ja. Més que ell a mi… Bé… ¿t’ho pots creure?, li va dir el president de la UEFA, Ceferin (Aleksander, que va nomenar Rubiales vicepresident d’aquest organisme)… Escolta… M’agradaria ajudar-te, podríem fer-ho… I sense preguntar-me, diu… Hòstia… Dona-li 400.000 euros al Tomás a l’any i que ell me’ls pagui a mi després", assenyala Cueto a la seva interlocutora.

La dona respon a l’advocat que ja li havia advertit des del principi que mai li havia "agradat aquest home", i en aquell moment Cueto parla d’una "amiga especial o com en vulguis dir" de l’expresident, de nacionalitat coreana: "Perquè portava un espònsor, un patrocinador coreà que anava a pagar set milions en cinc anys, per començar a pagar amb dos anys d’antelació simplement per per encapçalar una escola de futbol a Corea", un negoci que segons el parer del lletrat era un simple "tripijoc per robar pasta".

Volia cobrar el 20%

Notícies relacionades

Segons Cueto, Rubiales volia cobrar el 20% de 200.000 euros a l’any, durant set anys. "Li dic… Jo crec que la Federació no paga més del 10 en comissions, pot pagar el 15 en casos molt extraordinaris, i és clar ho va dir al de màrqueting per al rotllo, i li va dir el mateix, que més del 10 era impossible. Però és clar… Perquè era… Doncs perquè era el 10 per a ella i el 10 per a ell. Ell volia endur-se’n 100.000 d’allà".

La interlocutora de González Cueto qualifica aquesta informació de "barbaritat" i afegeix que Rubiales "estava com ensuperbit", i que creia que podia fer "com Déu, el que em surti de les pilotes", sent interrompuda per l’advocat, que li explica una altra anècdota similar de Rubiales: "Doncs mira, un em demana ajuda per a finançament, dic bé, vaig a dir-ho al Luis, com que ell coneix gent a l’Aràbia i tal a veure si aconsegueix alguna cosa. Un finançament de 100 milions d’euros, que són diners… I el primer que diu és que ell vol un quilo per a ell, a part del que calgui pagar al broker i al finançador". "De veritat tot d’aurora boreal, eh, tot d’aurora boreal", resumeix l’exadvocat extern de la Federació, que conclou: "Tot fora de mercat, tot bestieses".