Roglic dona l’ensurt amb una caiguda que enterboleix la Itzulia

El ciclista eslovè, líder de la ronda basca, va anar per terra a 38 quilòmetres de la meta, tot i que va poder enllaçar abans que l’etapa es resolgués a l’esprint.

Quinten Hermans celebra la victòria d’etapa, ahir a Altsasu. | TWITTER

Quinten Hermans celebra la victòria d’etapa, ahir a Altsasu. | TWITTER

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Una caiguda de Primoz Roglic a 38 quilòmetres de la localitat navarresa d’Altsasu, on estava ubicada la meta de la tercera etapa, va enterbolir ahir la Itzulia i va fer témer que el corredor eslovè tingués alguna ferida seriosa, tot i que al final va acabar en el pilot, sense més contratemps, i va conservar el jersei groc de líder després de l’enorme ensurt que va provocar l’accident.

Va ser un dia complicat perquè també se’n va anar a terra, a 900 metres de l’arribada, tot i que a la zona de protecció, Juan Ayuso, un mal dia, tot i que enganyi el fet que la victòria es resolgués a l’esprint amb el triomf del corredor belga Quinten Hermans, que en els seus inicis va destacar en el món del ciclocròs abans de dedicar-se a la competició de carretera. Va ser segon a la Lieja-Bastogne-Lieja del 2022.

Esportivitat del pilot

Quedaven 38 quilòmetres, hi havia un revolt i la imatge de televisió va mostrar Roglic, dret, però amb la sensació d’estar commocionat i la seva bici caiguda a terra. Va trigar molt a reincorporar-se, fins al punt que va arribar a perdre més de dos minuts amb un pilot que el va esperar; almenys no va accelerar el ritme, en una acció de fair play, habitual aquests últims anys quan un dels grans favorits en una carrera es clava una patacada de consideració. Fins a tres companys del Bora el van auxiliar i el van ajudar a enllaçar, tot i que la imatge que donava, amb tota la roba esquinçada, era una mica preocupant.

Remco Evenepoel i Jonas Vingegaard, una vegada van comprovar que Roglic ja estava amb ells, van reiniciar el combat, tot i que per ara no se’ls hagi vist gaire al capdavant de la Itzulia, i van anar a buscar els segons de la bonificació, a 10 quilòmetres de la meta, amb l’astre belga primer (tres segons de recompensa) i el doble vencedor del Tour tercer (un segon extra). Enmig es va situar el mexicà Isaac del Toro, un prometedor ciclista de tan sols 20 anys que corre a l’UAE de l’absent Tadej Pogacar.

Infortuni

Notícies relacionades

Roglic, desgraciadament, és un ciclista desafortunat amb les caigudes. Els dos últims Tours de França que va córrer no els va poder acabar; l’any passat no hi va participar i, tot i que també es va accidentar, va acabar el Giro en primera posició i la Vuelta en tercer lloc, malgrat tenir una caiguda en la segona etapa, a les carreteres barcelonines.

A tres etapes d’acabar la Itzulia, tot està per decidir. És a partir d’ara quan la prova entra en ebullició i amb els tres principals favorits jugant el seu paper, amb la preocupació per la salut de Roglic i també d’Ayuso. Vingegaard, per la seva banda, va entrar tallat a causa que, tot i que no se’n va anar a terra, va perdre el contacte per culpa de l’última caiguda quan el pilot entrava a la localitat d’Altsasu. Quan hi ha un accident en els tres últims quilòmetres d’una etapa plana, els jutges donen als perjudicats el mateix temps del guanyador.