futbol

Adidas retira el dorsal 44 d’Alemanya per la semblança amb les SS nazis

Adidas retira  el dorsal 44 d’Alemanya per la semblança amb les SS nazis

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La marca alemanya d’articles esportius Adidas va anunciar ahir el bloqueig i la retirada del dorsal número 44 de la samarreta de la selecció germànica de futbol a la seva botiga a internet, com a reacció a les crítiques que el troben massa similar al símbol de les SS. "Bloquejarem la personalització de les samarretes a la nostra botiga online", va dir a l’agència DPA Oliver Brüggen, portaveu d’Adidas. I és que en el nou disseny de la samarreta fet pel fabricant per a l’Eurocopa, el número 44 recorda els símbols gràfics de les conegudes com a Schutzstaffel (esquadres de protecció en alemany) del període nazi.

Notícies relacionades

El disseny va despertar la polèmica a les xarxes socials fins al punt que des d’Adidas van haver de donar explicacions. "La Federació Alemanya de Futbol (DFB) i el seu soci 11teamsports són els responsables del disseny dels noms i els números", va apuntar la marca.

"A Adidas hi treballen persones de gairebé 100 nacions, la nostra empresa defensa la promoció de la diversitat i la inclusió, i com a empresa ens oposem de manera activa a la xenofòbia, l’antisemitisme, la violència i l’odi en qualsevol de les seves formes", va comentar Brüggen. L’empresa va insistir que "qualsevol intent de promoure opinions divisives o excloents no forma part" dels seus valors, i van mostrar el seu rebuig "ferm" de qualsevol comentari que aquesta fos la intenció d’Adidas.