La ‘teràpia’ de Xavi fa efecte

A finals de gener, el tècnic va anunciar que marxava a final d’aquesta temporada. Des d’aleshores, el Barça ha reaccionat. I això que no té peces clau com Pedri, Frenkie de Jong o Christensen, que va ser una de les innovacions que va dissenyar l’entrenador al situar-lo de migcampista.

La ‘teràpia’ de Xavi fa efecte

MARCoS LÓPEZ

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

"La millora de l’equip és palpable", va deixar anar Xavi després del triomf sobre el Las Palmas, quart consecutiu a la Lliga que permet donar sentit a la tesi esgrimida pel tècnic que l’anunci de la seva marxa, efectuat al gener i que hauria de ser executat al juny, ha alliberat el Barça. Una millora que permet agitar el soroll sobre el seu futur. Una teoria que, no obstant, no és compartida plenament per un sector de la plantilla. "Vam parlar internament, sabíem el que havíem de fer per canviar el que estava passant", va argumentar Raphinha, que va firmar amb un superb cop de cap l’extraordinària assistència que es va inventar Joao Félix per assegurar la victòria en la plujosa nit de Montjuïc.

Hi ha molts factors, i en això sí que coincideixen tant Xavi com la plantilla, que argumenten el substancial canvi que ha fet la imatge i el futbol del Barça. Però des d’aquella tràgica nit de gener (era el 27) amb el Vila-real (3-5), l’equip és un altre. I l’entrenador, també.

L’èxit comença enrere

No perd ni un sol partit a la Lliga. Ni tampoc a Europa, on va travessar aquesta frontera maleïda dels vuitens de final per enfrontar-se ara en els quarts al París SG de Luis Enrique, Mbappé i Dembélé. És un Barça diferent que ha recuperat, sobretot, el tret diferencial que li va fer guanyar la Lliga i la Supercopa la temporada passada. És un Barça fiable a darrere, sostingut pels peus i la passió defensiva que transmet Pau Cubarsí. És un adolescent que s’ha convertit en temps rècord en el cap. Tan sòlida és la seva obra que l’equip fa cinc partits consecutius que no rep cap gol: Getafe, Athletic, Mallorca, Atlètic i Las Palmas. Registre que mai havia aconseguit aquesta temporada, on la seva millor marca (0-0 amb el Getafe i 2-0 al Cadis) es remunta a les dues primeres jornades del campionat. Amb això queda tot ben dit. Des de llavors, la seva porteria va estar més foradada que de costum.

El Barça de Xavi recobra constants vitals com el seu ja tradicional 1-0. Tres d’aquestes set últimes victòries que li han donat aire queden anotades per aquesta ajustada xifra (Osasuna, Mallorca i Las Palmas), que il·lustren la vigència d’aquesta teràpia, que l’ha portat a sumar 23 punts de 27 en joc. "Estem defensant bé. I estem disfrutant a l’hora de defensar. Som intensos, seriosos, responsables", va afirmar el tècnic per explicar el retorn a aquesta dimensió que dona estabilitat al seu equip.

Notícies relacionades

Buscant l’efectivitat

És, sense cap dubte, el millor moment blaugrana a la Lliga perquè ha obtingut el 85% de punts possibles, aixecant aquella crítica fase amb dues derrotes a casa (2-4 del Girona i 3-5 del Vila-real), que va provocar l’adeu de Xavi, després de sumar el 66%. Hi ha alguna cosa, no obstant, que no canvia. "Hem fallat gols, és el gran resum del que ens passa aquesta temporada", va dir el tècnic sobre la ineficàcia contra el Las Palmas. Però el malalt tolera bé la teràpia Xavi.

Temes:

Sumar