Xavi enalteix el "talent i l’última passada" de Joao Félix

El Barça continua sense perdre. Fa 11 partits que es manté invicte (8 victòries i 3 empats) des que Xavi va dir que se n’anava. I encadena cinc jornades de Lliga deixant la porteria a zero.

Lewandowski en un gesto de resignación durante el partido de liga entre el FC Barcelona y la UD Las Palmas.

Lewandowski en un gesto de resignación durante el partido de liga entre el FC Barcelona y la UD Las Palmas. / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

"El resultat és curt i és el resum del que ens passa aquesta temporada quan hem patit", es va lamentar Xavi Hernández, l’entrenador del Barça, que es va bolcar en elogis cap a Joao Félix, que va exercir de revulsiu apareixent en la segona meitat servint una meravellosa assistència en la decisiva jugada de l’1-0 firmat per Raphinha. "El partit requeria el talent i l’última passada de Joao. Ha sigut un golàs perquè el timing de Rafa ha sigut molt bo", va recalcar Xavi, qui va retreure la falta d’eficàcia.

CUBARSÍ I 10 MÉS. La dimensió del jove central, té tot just 17 anys, en el joc del Barça és tan impressionant que s’ha convertit en imprescindible. S’organitza la defensa entorn d’ell. És igual que sigui central dret, com ahir a la nit, o central esquerrà, càrrec que va exercir Iñigo Martínez, mentre Araujo, l’altre titular, descansava. Era l’única rotació que es va permetre Xavi. Va protegir el defensa uruguaià i no va voler arriscar amb Christensen, a qui aquestes molèsties al tendó d’Aquil·les li han fet perdre’s els dos últims enfrontaments: Atlètic i Las Palmas.

Cubarsí, en canvi, és el far de l’estructura defensiva, capaç com és de viure a 70 metres de la porteria de Ter Stegen, pressionant a la vora de l’àrea canària, o de cabotejar un córner, mentre les seves passades, fortes, corbades o rectes, van sempre en la direcció adequada. Ahir a la nit, Munir va tenir l’honor de ser un dels pocs jugadors de Primera i Europa a regatejar-lo, però el xut del davanter del Las Palmas va marxar fora. Això no va modificar el joc de Cubarsí, central adolescent, defensa vell. Es coneix l’ofici com si fes tota la vida que està a l’eix de la defensa del Barça. Però són dos mesos perquè va debutar contra el Betis (21 gener). Des d’aleshores, ningú l’ha mogut.

YUSTE PRESSIONA PERQUÈ XAVI ES DESDIGUI. No hi ha partit en el qual el vicepresident esportiu del Barça no llanci un missatge de suport al tècnic. Cada dia que passa va elevant el to de les seves paraules, convençut que podrà aconseguir que Xavi es desdigui del que va dir al gener. Llavors va anunciar que se n’aniria al juny, una vegada conclosa la temporada. Si és per Yuste té temps i marge per canviar d’idea. "Ja sap el que volem", va dir el dirigent a Ricardo Sierra de Movistar + abans de començar ahir a la nit el partit contra el Las Palmas. I sap Xavi, segons es desprèn del que va sostenir Yuste, que hauria de continuar la temporada vinent perquè es parla "d’un projecte" i no d’una cosa circumstancial. "En la mesura de les meves possibilitats intentaré convèncer-lo", va arribar a dir l’home de màxima confiança de Laporta. Qui més a prop està del president. Qui més temps està amb el president.

Notícies relacionades

I LEWANDOWSKI VA FORÇAR LA CINQUENA I ESTARÀ EN EL CLÀSSIC. Xavi va ordenar, a través d’Òscar Hernández, el seu ajudant, el canvi del davanter polonès. Ho va fer alhora que el de Sergi Roberto. El capità va abandonar aviat la gespa perquè entrés Oriol Romeu, mentre Lewandowski es va prendre tot el temps del món per sortir. No volia abandonar el terreny de joc, esprement cada segon, deixant així que Busquets Ferrer, el col·legiat balear, li tragués la targeta groga. Lewy va aconseguir el que pretenia. Una cartolina que li permetrà descansar contra el Cadis i arribar net al clàssic del Bernabéu. Missió més que complerta per anar-se’n a pensar en el París SG.

MONTJUÏC VA REGISTRAR LA TERCERA MILLOR ENTRADA SOTA LA PLUJA. Sota una intensa cortina d’aigua, no és habitual a la muntanya olímpica, Montjuïc va tenir més espectadors del que es preveia. Era una nit freda i plujosa. Però fins a 46.788 aficionats van pujar a veure al Barça i van convertir la visita del Las Palmas en la tercera millor entrada de la temporada, només superat pel recent duel europeu amb el Nàpols (50.301) i el clàssic de l’octubre passat contra el Madrid (50.112) i per davant del xoc amb el Vila-real (46.224) en què Xavi va deixar dit que se n’anava.

Temes:

Montjuïc