Crits de "mico" a Acuña i de "gitano" a Quique a Getafe

L’entrenador del Sevilla esclata després d’un altre episodi de xenofòbia en la Lliga. «Em sembla aberrant haver d’aguantar aquestes coses en aquests temps», va assegurar.

Crits de "mico" a Acuña i de "gitano" a Quique a Getafe

El PERIÓDICO

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Quique Sánchez Flores, entrenador del Sevilla, va revelar aquest dissabte que un sector de la grada del Coliseum li va cridar "gitano" com a insult racista i despectiu. No va ser l’únic menyspreu que alguns aficionats del Getafe van llançar durant l’enfrontament davant el conjunt andalús. De fet, l’àrbitre, Jesús Villanueva Iglesias, va parar el partit en el minut 68 pels improperis que va rebre Marcos Acuña. "Mico, que vens del mico", van cridar els seguidors locals ubicats a la "zona central del camp" al lateral argentí, tal com va recollir el col·legiat a l’acta.

"Primer, vull dir que estic orgullós de cada porus de les meves venes que pugui respirar gitano. Però una cosa és ser gitano i una altra és que ho utilitzin com un insult racista. Em sembla aberrant. Aquí, part del públic, perquè hi ha part que no, es creu que pot anar a un estadi a dir el que vulgui", va assenyalar Quique després d’un partit en què el seu equip es va imposar (0-1) gràcies a un gol de Sergio Ramos el dia del seu 38è aniversari.

Contrast amb altres esports

"Això passa a tots els estadis, que es creuen que hi poden anar a dir el que vulguin, quan vulguin i com vulguin. Nosaltres som treballadors que venim a treballar en un espai que és un estadi. Em sembla aberrant en uns temps en què s’està avançant amb tantes coses i haver d’estar aguantant això, que ens diguin coses que se surten de qualsevol mínim espai de convivència", va insistir.

Quique Sánchez Flores, que va dirigir el Getafe en tres etapes diferents de la seva carrera, també va deixar clar que hi va haver una part d’aficionats del conjunt blau que "es van posar en contra" dels que estaven insultant-los. "Cal tenir memòria del que és el futbol i cap a on hem de dirigir-lo. Als que pretenem que això continuï sent un oci que apassioni i es reuneixi gent amb valors i amb l’ànim de passar-ho bé, no podem convertir-lo en un circ que sacrifiqui, assenyalant amb el dit, determinats jugadors", va assenyalar el preparador madrileny.

L’extècnic de l’Espanyol va continuar amb la seva reflexió. "Al final potser li ha de passar a algú molt important i fer un gir perquè tots els mecanismes dels poders es posin a treballar en això. És lamentable, més enllà que sigui en un camp en què hem tingut històries molt positives. Si entre tots no fem alguna cosa, no hi haurà l’oportunitat que donem a les generacions que venen darrere un espai com al bàsquet, el golf o el tennis, en què la gent va a passar-ho bé i no a insultar", va destacar després de la valuosa victòria del seu equip, que s’allunya de la zona de descens.

El suport de Bordalás

Notícies relacionades

L’entrenador del Getafe, mentrestant, es va mostrar d’acord amb totes les afirmacions del seu col·lega i va parlar sobre els suposats insults rebuts per Acuña: "No he sentit res. Si l’àrbitre i el futbolista ho han sentit, és normal el que s’ha fet. Estic d’acord que s’hagi activat el protocol. Estic en contra de qualsevol càntic, tot i que sigui una minoria. Els nostres jugadors ho han patit en molts escenaris. Estic en contra de qualsevol insult o càntic racista sigui a qui sigui i a l’estadi que sigui", va remarcar amb contundència el tècnic alacantí. "Fins que no es prenguin mesures de veritat es continuarà faltant al respecte", va afegir.

El Sevilla, finalment, va condemnar oficialment "els insults racistes i xenòfobs soferts" per Acuña i el seu cos tècnic. El partit va estar aturat dos minuts i mig pels insults al defensa, una incidència que es va anunciar per megafonia, seguint el protocol d’actuació d’aquests casos.