El Tour de Flandes es queda orfe sense Van Aert

Van der Poel té demà diumenge una autopista oberta després de l’absència del seu gran rival belga, que no sap quan tornarà després de la seva greu caiguda.

El Tour de Flandes es queda orfe sense Van Aert

SERGI LÓPEZ-EGEA

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Un Tour de Flandes (demà a les 13.45 a Teledeporte i integrament a Eurosport, des de les 9.45) sense Wout van Aert és com pujar a una bici sense rodes. La greu caiguda del ciclista flamenc ha deixat sense l’heroi que havia de córrer davant centenars de milers de paisans per moltes de les carreteres on entrena habitualment. I el pitjor és que, desgraciadament, no hi ha data de retorn per a un dels corredors més espectaculars del ciclisme.

El cas és que Van Aert no era aquest diumenge el principal favorit al triomf perquè, amb ell o sense, el gran candidat a la victòria era i és Mathieu van der Poel. Però el lògic, tret d’un accident com el que va patir el ciclista flamenc dimecres a Flandes, on preparava la cita de demà, era que la gran parella del ciclocròs, les clàssiques i les millors fugues del Tour, tornés a delectar el públic en general amb un dels seus fantàstics duels.

Sense Van Aert a l’escena de la carrera, Van der Poel podrà clavar una pica a Flandes sense massa problemes perquè a l’horitzó, si no hi ha una sorpresa, no es veu ningú que pugui arrabassar-li la victòria que el net de Raymond Poulidor ja ha aconseguit dues vegades. I ni tan sols val la pena, com qui presumeix d’haver encertat una travessa o un Euromillones, anomenar tots els rivals amb què es trobarà l’estrella neerlandesa. Tampoc hi haurà Tadej Pogacar, guanyador fa un any.

Probablemnet, fins a l’aparició dels genis Van der Poel i Van Aert, no hi havia hagut mai un duel tan intens i boig al món del ciclisme, fins al punt que tots dos han creuat el seu camí des de l’època juvenil. Per això, la caiguda de Van Aert ha sigut un cop dur per ciclisme i sobretot per al corredor que ha patit les conseqüències de l’accident

Van Aert va tenir una fortíssima caiguda a velocitat endimoniada quan diversos corredors van aure a terra durant una baixada a Flandes. El comunicat mèdic emès no va poder ser més preocupant: clavícula, set costelles i l’estèrnum trencats; adeu no només al Tour de Flandes, sinó a la París-Roubaix, que es disputa diumenge vinent i, a més, amb el dubte de la seva participació, al maig, al Giro. Ningú vol descartar-lo. Només es parla de la seva recuperació i es recorda com es va esquinçar la cuixa a la contrarellotge de Pau durant el Tour del 2019 per culpa d’una tanca mal col·locada. Es va passar dos mesos sense poder competir.

Notícies relacionades

Canvi de plans

L’accident ha suposat per al Visma, abans Jumbo, l’equip de Van Aert, un canvi de plans sense que per ara es vulgui parlar d’un necessari pla b. Sense líder a les clàssiques i segurament al Giro, el conjunt neerlandès necessita un substitut, i encara sense sdescobrir si Van Aert podrà ser al Tour, on hi vol ser Jonas Vingegaard. Tots saben que mentalment no volia disputar aquest any la ronda francesa, de manera que la ruta cap als Jocs Olímpics i la Vuelta podria ser el seu camí més desitjat, però potser ara no el del Visma.