L’acusació popular desmuntala mà dreta de Rubiales

La jutge Delia Rodrigo va acceptar a tràmit la querella que va interposar Miguel Galán contra Luis Rubiales i Piqué pel contracte que van firmar amb l’Aràbia Saudita per acollir la Supercopa.

L’acusació popular desmuntala mà dreta de Rubiales

toño calleja flórez cristina gallardo

3
Es llegeix en minuts
TOÑO CALLEJA FLÓREZ / CRISTINA GALLARDO

L’advocat Miguel Ángel Ferrero, que representa el denunciant del cas Supercopa, Miguel Galán, president del Centre Nacional de Formació d’Entrenadors de Futbol d’Espanya, va realitzar un interrogatori a l’exsecretari general de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Andreu Camps, en qualitat de testimoni, que va aconseguir esquerdar la seva versió exculpatòria del contracte d’intermediació de l’exjugador del Barcelona Gerard Piqué.

"Quan vostè ocupava el càrrec de secretari general, el Ministeri Fiscal va requerir a la Federació Espanyola de Futbol els contractes que hi havia hagut amb l’Aràbia i amb Qatar; i vostès el van remetre, en aquest cas va ser vostè el que va firmar la carta remetent-ho", va dir el lletrat, interromput per Camps, que va puntualitzar: "Bé, jo vaig recollir la informació dins de la Federació, però el que el va remetre vaig ser jo, sí".

Document "secret"

"I en aquesta carta", va prosseguir l’advocat Ferrero, "vostè va dir, resposta del Ministeri Fiscal, que no existia cap contracte amb Kosmos [l’empresa de Piqué]. No obstant, aquest contracte que vostè coneixerà, està firmat per [l’empresa saudita] Sela, per la RFEF i per Kosmos, el dia 11 de setembre del 2019. Estableix una sèrie de condicions. Entre altres coses es convé que l’agent esmentat sigui Kosmos. ¿Per a vostè això no és un contracte?", va interpel·lar de nou el lletrat, davant això Camps es va regirar: "No amb la Federació".

"¿Malgrat que el firmi la Federació?", va replicar llavors Ferrero, que va cedir la paraula al que fos mà dreta de Rubiales, que va dir: "La Federació el que reconeix és que aquesta empresa ha participat en nom de Sela [l’empresa pública saudita]. La Federació Espanyola no té un contracte amb Kosmos", va mirar de concloure Camps.

No obstant, el lletrat va prosseguir el seu interrogatori preguntant a Camps per què la Federació no havia identificat en un primer contracte l’agent extern [l’empresa Kosmos, de Piqué] i, no obstant, això es va fer en un document "secret": "Jo no vaig intervenir en aquesta negociació", es va defensar l’exsecretari general de la RFEF, davant el que el lletrat Ferrero va contestar: "Vostè, que ha dit que va participar d’alguna manera als contractes, ¿no li sembla que l’estipulació que diu que en el cas que Sela incompleixi l’acord, aquesta haurà de pagar a Kosmos tot, i a més ha de complir amb Kosmos, no li sembla que això estava fora de lloc? Perquè a la RFEF, ¿què més li dona que Sela li pagués o li deixés de pagar a Kosmos?". Davant aquesta pregunta, Camps únicament va reiterar la seva versió: "No vaig participar en aquesta negociació".

La Cartuja

Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil van registrar la setmana passada la vivenda de l’expresident de la RFEF Luis Rubiales en relació amb els contractes de millora de l’estadi de La Cartuja (Sevilla).

Notícies relacionades

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Majadahonda (Madrid), Delia Rodrigo, va acceptar a tràmit la querella que va interposar Miguel Galán contra Luis Rubiales i Piqué pel contracte que van firmar amb l’Aràbia Saudita perquè se celebrés durant sis anys en aquest país la Supercopa, a canvi de 40 milions d’euros cada temporada.

La Fiscalia considera que la RFEF va pactar amb Kosmos, l’empresa presidida per Gerard Piqué, una comissió milionària per portar la Supercopa d’Espanya a l’Aràbia Saudita. Després de la negociació entre el mateix Luis Rubiales i el central blaugrana, el contracte amb Sela (la companyia pública saudita) garantia a la RFEF els esmentats 40 milions per edició i a Kosmos quatre per cada un dels sis exercicis (24 en total).