FUTBOL

L’Andorra de Piqué, cuer de Segona, destitueix Eder Sarabia

L’Andorra de Piqué, cuer  de Segona, destitueix  Eder Sarabia

FC ANDORRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El FC Andorra, des del diumenge últim classificat de la Segona Divisió, va destituir ahir el tècnic Eder Sarabia, segons va informar en un comunicat. L’entrenador basc, que va ser ajudant de Quique Setién al FC Barcelona, tenia contracte firmat fins al 2025 i tanca una etapa de poc més de tres anys al club que lidera als despatxos Gerard Piqué, amb qui va coincidir al Barça. Va arribar el gener del 2021 per substituir el destituït Nacho Castro.

Amb el tècnic de Bilbao, el conjunt andorrà va disputar la promoció d’ascens a Segona, en què va caure contra la Reial Societat B de Xabi Alonso. L’any següent va aconseguir l’ascens i la temporada passada va acabar en setena posició.

"Des del club volem mostrar el nostre profund agraïment a qui és un dels tècnics més importants en la nostra història per la seva feina en aquests gairebé de tres anys dirigint l’equip", va assegurar l’Andorra en el comunicat, en què no anuncia el seu relleu.

Ajudant de Quique Setién

Eder Sarabia, que va conquerir dues Copes Catalunya contra dos equips de Tercera RFEF, Badalona i Olot, va debutar a Andorra com a primer entrenador després de ser segon de Setién, a més de fer-ho al Barça, el Las Palmas i el Betis. Amb Sarabia també se’n van el segon entrenador, Jon López; el responsable de lideratge, Javier Marigorta, i l’analista Guillermo Gómez.

Notícies relacionades

El balanç de l’Andorra en aquestes últimes jornades l’ha portat a perdre contra l’Amorebieta, que era l’últim fins diumenge, i a estar set jornades consecutives sense marcar un gol com a visitant. Només ha guanyat un partit fora de casa i va ser en la primera jornada.

De cara al curs vinent l’actual entrenador del Badalona Futur, líder de Segona RFEF, Ferran Costa, és un dels tècnics que ha sondejat l’Andorra per a la seva banqueta.