Jasikevicius es venja del Barça amb una victòria incontestable

L’equip de Grimau, desastrós fins al descans, va reaccionar en un gran tercer quart que va acabar sent insuficient a Turquia (84-78).

Javier Borrego / AFP7 / Europa Press - Archivo

2

Nou mesos després de la seva polèmica sortida, Sarunas Jasikevicius es va retrobar per primera vegada amb el Barça. El partit del morbo contra l’equip de Roger Grimau es va saldar amb una incontestable victòria del Fenerbahçe després d’una volcànica batalla. El bloc turc va humiliar el blaugrana fins al descans (46-25). La reacció catalana va ser meritòria en el tercer quart, però va acabar sent insuficient (88-74).

Poques vegades s’ha vist una mutació tan bestial després d’un canvi a la banqueta. Jasikevicius va suplir Itoudis al desembre, dies després que el conjunt turc perdés al Palau (89-81). Llavors, el Fenerbahçe caminava sense pena ni glòria. Amb Saras ha guanyat 14 de 17 partits i ja es troba a només una victòria del Barça a l’Eurolliga a quatre jornades del tancament de la fase regular.

L’orgull de Brizuela

Els últims registres, amb victòria inclosa al Wizink Center, reflectien la fortalesa del Fenerbahçe. Als set minuts ja anava 10 a baix el Barça (16-6) just abans del primer temps mort de Grimau. Va finalitzar el primer quart amb 23-11 i es va arribar al descans amb un irrisori 46-25.

Mentre el Barça només anotava un dels seus 10 primers triples, el perímetre rival funcionava a tot gas, ben secundat per Motley a la zona. Ni tan sols Ricky Rubio trobava la llum. Vesely, el gran referent blaugrana, va marxar als vestidors amb una sola cistella.

Un parell de triples consecutius de Brizuela, el millor blaugrana amb 18 punts en 14 minuts, va ser el més decent del Barça fins a l’equador . Tocava remar per evitar una debacle. L’exescorta d’Unicaja va obrir el tercer quart amb quatre punts seguits que van portar Saras a aturar el crono quan només s’havien jugat 49 segons. La bronca del lituà va ser de manual, però el Barça va continuar acostant-se amb protagonisme en la segona unitat (55-44, m. 26). Va tornar a sol·licitar temps mort el lituà en ple curtcircuit del seu equip. Laprovittola, inèdit fins aleshores, va emergir amb tres triples estratosfèrics al tancament del tercer parcial (62-57, m. 30). Ni tan sols una tècnica absurda a Grimau va frenar l’ascensió blaugrana.

Quedava l’acte decisiu i tot es va torçar amb la falta antiesportiva de Kalinic. Perdia de tres el Barça llavors i va acabar caient de 14. El perímetre del Fenerbahçe va tornar a afinar la punteria amb Wilbekin de franctirador per certificar un duel en el qual el Barça no va estar ni un sol segon per davant.

Fenerbahçe: Calathes (13), Dorsey (4), Pierre (3), Hayes-Davis (12) i Motley (9) –quintet inicial–; Sanli (2), Wilbekin (18), Noua (2), Papagiannis (-), Biberovic (12) i Guduric (13).

FC Barcelona: Satoransky (9), Laprovittola (11), Kalinic (5), Parker (4) i Vesely (4) –quintet inicial–; Da Silva (2), Brizuela (18), Rubio (8), Willy (9), Abrines (4), Jokubaitis (-) i Nnaji (-).