El missatge del ‘nou’

«Als entrenaments hi ha més intensitat»

Lewandowski revela que «les últimes setmanes» s’ha canviat el mètode de treball del grup

El polonès va marcar nou gols en els cinc primers mesos i des del gener ja n’ha aconseguit 11

Després de l’adeu en diferit de Xavi, Robert Lewandowski revela canvis en el treball diari a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí que han dinamitzat i millorat el joc blaugrana.

«Als entrenaments hi ha més intensitat»

M. L.

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

No és la primera vegada que Robert Lewandowski ho diu. Potser, tampoc serà l’última. Però el Barça ha millorat, com s’ha encarregat de recordar el polonès en un parell d’ocasions, perquè «ha augmentat la intensitat» dels entrenaments. Ho va repetir després de guanyar l’Atlètic. En aquest elogi anava, alhora, implícita certa queixa, latent des de fa alguns mesos en les interioritats de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, perquè l’equip va deixar escapar la Supercopa d’Espanya i la Copa del Rei a més d’allunyar-se de la Lliga quan no hi havia tanta intensitat.

Hi ha dos Barças. Fins i tot més. També hi ha dos Lewandowski. Abans del gener. I després del gener. No s’assemblen en res aquest mateix davanter. Ni tampoc l’equip. A l’inici estava desorientat. Era fràgil i vulnerable. Ara, en canvi, sembla rocós. En la millora d’un equip, un cos viu exposat a múltiples canvis, conflueixen diferents elements.

Els matisos de Lewy

Per a Xavi la causa principal rau en el fet que va anunciar la seva marxa al gener. Va dir que abandonava el Barça al juny i des d’aleshores, l’equip no ha perdut ni un partit. Lewandowski, en canvi, hi troba altres matisos. «Crec que les últimes setmanes, en les dues, tres o quatre, hem canviat una miqueta l’entrenament», ha dit el davanter polonès, que després va precisar els matisos d’aquest canvi que tant li ha provat a l’equip de Xavi. «Hi ha més intensitat i físicament jo també em sento molt bé. Els meus amics el mateix», va dir en castellà referint-se als seus companys. «Volem fer un pas endavant en la tornada dels partits amb la selecció», hi va afegir el polonès.

«El millor Robert»

També Xavi coincideix en aquesta idea, feliç de la recuperació del seu equip, però no s’aturarà en el nivell d’exigència. «No ens podem relaxar. Exigirem encara més als jugadors», va dir el tècnic, que disfruta de la millor versió del davanter, el jugador que culmina el treball ofensiu del seu equip. «Hem vist el millor partit del Robert des que és jugador del Barça», va remarcar.

Tenia raó. Davant l’Atlètic es va veure un valent i creatiu Lewandowski. El polonès va assistir João Félix en el 0-1, es va inventar el 0-2 després d’una passada enverinada de Raphinha, que ell va fer encara millor amb un ajustadíssim xut que va tocar el pal dret d’Oblak abans de reposar a la xarxa, i va tancar la seva exhibició a Madrid regalant una centrada precisa al capd de Fermín perquè anotés el 0-3.

Eficàcia recuperada

Notícies relacionades

Ningú millor que Lewandowski simbolitza aquest substancial canvi i per a bé que ha experimentat el Barcelona aquests dos últims mesos. Va començar espès la temporada, amb la punteria extraviada, desconnectat del joc i mostrant el seu costat més esquerp, retratat en aquell incident del novembre amb Lamine Yamal després de no rebre la pilota que li demanava. Tot just nou gols va sumar llavors el polonès en els cinc primers mesos de la competició, que va deixar una silueta trista i enfadada. Va jugar 23 partits i va regalar cinc assistències.

Del gener ençà, tot ha fluït per a Lewandowski. Ni tres mesos i suma ja 11 gols en 17 partits, després de fer quatre passades de gol més. O sigui, ha anotat 20 gols, intentant acostar-se als 33 que va sumar el curs passat, recuperant l’eficàcia i el somriure. Connectat, ara sí, al joc. Al febrer ja va deixar dit: «Al final, guanyarem alguna cosa».