HANDBOL

Un Pérez de Vargas estel·lar dona el bitllet olímpic a Espanya

El porter blaugrana va arribar a un 47% d’efectivitat contra Eslovènia (32-22). Els ‘Hispans’ seran a París si no perden contra el Brasil per més de 18 gols. 

Un Pérez de Vargas estel·lar dona el bitllet olímpic a Espanya

JORDI GRÍFOL

2
Es llegeix en minuts
JORDI GRÍFOL

Gonzalo Pérez de Vargas vessava confiança. S’engrandia a cada parada, a cada puny tancat amb força, a cada crit victoriós i ple de ràbia. La ràbia d’aquell partit davant Croàcia en l’Europeu, en què només va poder parar un tir en tot el partit. El tenia clavat en la ment i, contra Eslovènia, les seves parades van aixecar una Espanya alegre i efectiva en atac que no va donar opció al seu rival (32-22). Amb aquest valuós triomf i la considerable renda golejadora, els Hispans estaran en els Jocs Olímpics de París tret de catàstrofe: haurien de perdre demà per més de 18 gols davant el Brasil.

Espanya havia fet els deures contra Bahrain (39-27) i Eslovènia arribava, en principi, més desgastada després de guanyar en l’últim segon el Brasil (27-26). Això sí, una sobrecàrrega al genoll dret va deixar Dani Dujshebaev a la cuneta, de manera que el centre de la defensa quedava debilitat.

Gonzalo Pérez de Vargas va ser titular de nou. El 2021, el porter va canviar el xip. Fins aquell moment, destacava durant la temporada però no aconseguia rendir com desitjava quan arribaven els moments clau. Sabia que les victòries passen per les parades del porter i aquest pes que s’imposava el frustrava. Va ser en un passeig previ a la final de la Copa Asobal que es va convèncer de com de bo era. El seu palmarès –vuit medalles i quatre Champions– és ara inacabable, i la seva confiança, abundant.

Ple a Granollers

Espanya va començar perdent (1-4). Li va costar a l’inici, però quan va pressionar la defensa no hi va haver més història. El Palau d’Esports de Granollers –aquesta vegada ple i amb bombo inclòs– rugia amb cada parada de Pérez de Vargas (18/38 en total, 47%). No es van ser poques, i van habilitar l’equip a córrer i a disfrutar amb la circulació de Tarrafeta i Cañellas, les fuetades de Garciandia (6 gols al descans) i les accions al contraatac.

El veterà Antonio García i Ángel Fernández es van afegir al festival per marxar al descans amb més avantatge (20-13). Poc va canviar el pas pels vestidors. Espanya va seguir dominant i va certificar un gran triomf que els porta a París.

Notícies relacionades

Espanya (32): Pérez de Vargas, Ángel Fernández (5), Garciandia (6), Cañellas (3), Guardiola, Serdio, Aleix Gómez (3) – equip inicial –, Corrales (p.s.), A. Dujshebaev (2), Tarrafeta (3), Solé, Figueras (1), Morros, Casado, García (3), D. Fernández (2), Serdio (4).

Eslovènia (22): Ferlin, Janc (4), Kodrin (1), Bombac (5), Blagotinsek (1), Cehte (2), Mackovsek (3) – equip inicial –, Lesjak (p.s.), Jovivic (1), Gaber, Zarabec (1), Horzen, Cokan, Novak, Vlah (4), Suholeznik.