MOTOCICLISME

Bagnaia: "No esperava menys de Marc Márquez, serà un rival dur"

Bagnaia: "No esperava menys de Marc Márquez, serà un rival dur"

EFE

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El Mundial de MotoGP va començar a Qatar com va acabar el de l’any passat, amb un calculador, competitiu i eficaç bicampió del món Pecco Bagnaia, que va saber esprémer al màxim l’increïble potencial de la seva Ducati Desmosedici, que, sens dubte, poc té a veure amb la dels seus set companys de marca, ja que tothom està convençut que el guru Gigi Dall’Igna sempre reserva el millor per al seu pilot de referència.

"Nosaltres som una família. Nosaltres hem aconseguit el que hem aconseguit perquè ens coneixem molt bé i sabem el que hem de fer per ser competitius, i per això, quan dissabte no ens van sortir les coses, vaig comentar que seríem molt competitius i que fins i tot podríem guanyar diumenge, com així ha sigut", va assenyalar Bagnaia. A més, va elogiar tant la feina i el triomf de dissabte del seu company de marca en el team Prima Pramac, Jorge Martín, com el paper protagonitzat per Marc Márquez, en la que va ser la carrera del seu debut amb la Ducati de l’any passat.

"El primer que cal dir és que el Marc és tot un campió, perdó, és vuit vegades campió, i, per tant, no m’esperava menys d’ell, sabia que protagonitzaria una actuació com la que ha tingut a Qatar", va comentar l’italià. "És aviat encara, i així ho he sentit dir també a ell, per saber si serà un dels aspirants al títol, però el que sí que ha demostrat en aquest cap de setmana és que serà, sens dubte, un dels rivals a tenir molt en compte en totes les carreres".

La reacció de Márquez

"Si a l’acabar el test de València, al novembre, la primera vegada que vaig pujar a la Ducati, m’haguessin dit que acabaria quart en el primer GP del 2024, ho hauria firmat a cegues", va assenyalar Márquez, per la seva banda. "Ha sigut un cap de setmana molt bo, molt, tant per continuar coneixent-nos a l’equip com per l’evolució que hem tingut. L’important és no deixar de fer passos cada dia, i és que hi haurà un moment en què arribarem al nostre límit i, a partir d’allà, costarà molt treure una dècima de segon més a la nostra moto i al meu pilotatge, però ho haurem de fer si volem guanyar carreres. Encara no estem en aquest punt, però no crec que tardem gaire".

Notícies relacionades

Márquez també comença a assaborir el que és viure, córrer, competir al llarg de tot un cap de setmana i no tenir caigudes. "Sé que arribaran les caigudes, perquè formen part del meu estil de competir. Tots sabeu que jo defenso, encertadament o equivocadament, que per saber on és el límit cal caure. Doncs bé, de moment no he caigut, he tingut una actuació estable i progressiva i començo a passar-m’ho bé sobre la moto, tot i que encara puc disfrutar més".

El pilot de Cervera va reconèixer que és un gran avantatge que aquesta Ducati es pilota molt més còmodament que la Honda i, sobretot, no és tan física. "He vist el Pecco i he estat diverses voltes darrere del Jorge [Martín] i encara he de polir el meu estil. Ells frenen molt bé, surten empenyent dels revolts, obren gas amb eficàcia... Hem de fixar-nos en aquests detalls i acostar-nos a l’estil Ducati".