No és Messi, és Lamine

No és Messi, és Lamine

Josep Pedrerol

2
Es llegeix en minuts
Josep Pedrerol
Josep Pedrerol

Periodista

ver +

Lamine Yamal encara està en edat de créixer; recordem que només té 16 anys. Però, mentrestant, ja s’ha erigit en el líder ofensiu del Barça. Lewandowski, que li dobla (i més) l’edat, cada dia és més intermitent i Raphina, fitxat a cop de talonari, no acaba d’explotar el talent que sens dubte té.

Així les coses, el joveníssim jugador del planter ja és tot un referent en l’atac de l’equip de Xavi. El seu gol al Mallorca, ple de talent, desequilibri i imaginació, és l’última mostra d’allò que és capaç de fer en un camp de futbol. Els elogis es van multiplicar en premsa i a les xarxes socials arran del seu prodigiós xut per superar Rajkovic, però Xavi va voler frenar l’eufòria a la sala de premsa.

El tècnic blaugrana ho va fer de manera contundent, transmetent un missatge clar als que vulguin vendre que estem davant del nou Messi. Xavi va jugar infinitat de partits amb el millor Leo i ho va guanyar tot. Sap que les comparacions amb l’estrella argentina, especialment a Barcelona, només poden fer mal al "successor" de torn. De Messi només n’hi haurà un. De la mateixa manera que només hi va haver un Maradona i un Pelé.

Un camí propi

Lamine Yamal ha de fer el seu camí, continuar aprenent i consolidar-se en l’elit. En la història del futbol hi ha hagut centenars de casos de jugadors que apuntaven inicialment a llegendes i van acabar la carrera sense pena ni glòria. Tot i que no sembla, de moment, el cas de Lamine Yamal, sens dubte. El seu creixement futbolístic és constant, sostingut. No ha donat mostres d’haver perdut la concentració, tot i que que Xavi li dona racions de banqueta de tant en tant.

Tots tenim ganes de veure’l com a titular i això ens ha fet reclamar la seva presència, però la gestió de Xavi amb el jove talent està sent molt intel·ligent. És molt important no cremar-lo amb excés de minuts i responsabilitat. Encara s’està formant i cal observar primer la seva evolució, però els grans clubs faran ofertes salvatges per ell més aviat que tard. I llavors haurà d’aparèixer Laporta per dir-ho alt i clar, amb nitidesa: Lamine Yamal és intransferible per al Barça.

La Masia, al rescat

Notícies relacionades

A l’aparició fulgurant de Lamine Yamal s’ha sumat la de Pau Cubarsí, un altre juvenil que fa pinta de titular durant molts anys. El jove central de 17 anys s’està guanyant la condició d’indiscutible amb una tranquil·litat que espanta. No li pesa la pressió, sembla que ja hagi jugat 300 partits en Primera Divisió. Juga la pilota molt fàcilment i sempre està ben col·locat. L’arribada d’aquestes dues joves promeses és, sens dubte, la millor notícia per a un club que es troba en greus problemes econòmics.

Cal afegir Gavi, Araujo, Balde i Fermín, joves més que consolidats en l’equip. I els que vindran. La Masia, com ha passat al llarg de les últimes dècades, sempre apareix en temps i forma. I ara, amb el que està passant, és com pluja al desert.

Temes:

Arran