La crispació

Vídeos arbitrals en resposta a Negreira

La campanya de Real Madrid TV contra els àrbitres que xiulen l’equip d’Ancelotti està orquestrada per la cúpula del club, segons fonts del canal. O sigui, per Florentino Pérez. A l’entitat creuen que s’ha de contrarestar «l’antimadridisme» dels col·legiats.

Vídeos arbitrals en resposta a Negreira

FERMÍN DE LA CALLE

2
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Els vídeos de Real Madrid Televisión sobre els àrbitres han irromput de ple en les tertúlies futbolístiques. Especialment després de la denúncia del Sevilla que va ser desestimada pel Comitè de Disciplina de la Reial Federació Espanyola de Futbol. Uns vídeos que han generat debat fins i tot entre els aficionats blancs, alguns dels quals veuen poc elegant que el club airegi sospites sobre l’àrbitre de torn que xiularà el Reial Madrid. Una ombra que s’allargarà després de l’actuació de Gil Manzano a Mestalla, amb un gol no concedit en el desenllaç.

Una part del vestidor també està en contra d’aquests vídeos. Molts jugadors comenten en privat que generar tant soroll acaba desestabilitzant els partits. Però quan se’ls posa un micròfon davant prefereixen no posicionar-se. Un dels capitans, Dani Carvajal, va escenificar la postura del vestidor: "Allò dels vídeos dels àrbitres és una qüestió del club i nosaltres no hi tenim res a veure ni hem d’opinar al respecte". No obstant, la realitat és que l’assumpte incomoda la plantilla.

"Ve de dalt"

Segons han informat a El Periódico de España, del grup Prensa Ibérica, fonts del mateix canal de Real Madrid TV, s’ha donat ordre, des de les altes esferes, de preparar vídeos de tots els àrbitres de Primera que es van actualitzant amb decisions controvertides i es publiquen en funció del col·legiat de cada jornada. González Fuertes, Munuera Montero, Martínez Munuera, Soto Grau, Alberola Rojas… i, per descomptat, Clos Gómez, "el cap del VAR", tenen el seu vídeo. Aquest últim és un dels més atacats al canal i en mitjans afins.

Tots els àrbitres són susceptibles de ser assenyalats per Real Madrid TV, una cosa que, segons la resta de clubs de Primera, inclosos Barcelona i Atlètic, els condiciona. La decisió de l’elaboració d’aquests vídeos "ve de dalt, perquè compten amb el vistiplau del mateix Florentino", insisteixen aquestes mateixes fonts. El club ha eludit davant aquest diari realitzar declaracions i confirmar o desmentir informacions sobre la seva televisió.

No obstant, aquesta rutina d’assenyalar els col·legiats no és nova al canal madridista, tant en les tertúlies com fent bromes en programes com el desaparegut 90 Minuti. Llavors es feia de forma més discreta i sibil·lina, però en els últims temps s’ha refermat dins del club la teoria que "el col·lectiu arbitral perjudica premeditadament el Reial Madrid".

Notícies relacionades

Aquesta teoria s’ha vist reforçada amb el cas Negreira que, des del punt de vista madridista, confirma que s’ha orquestrat durant anys una campanya arbitral contra el club de Chamartín. Davant això, els dirigents blancs han decidit utilitzar Real Madrid TV com una arma per contrarestar la campanya d’"antimadridisme" dels àrbitres. Lluny de rebaixar el to de les crítiques, "després d’allò del cas Negreira, les ordres han sigut no abaixar el pistó perquè els vídeos arbitrals estan fent parlar en la resta de mitjans. I això és el que pretén el club", incideixen les fonts del canal consultades.

En les altes esferes ho justifiquen com "una resposta legítima per contrarestar l’efecte del cas Negreira". Els clubs de Primera afirmen que això condiciona els àrbitres quan els toca arbitrar el Madrid. D’allà la denúncia del Sevilla, que ha quedat en res pel defecte de forma, i que va recolzar LaLiga. Javier Tebas i el Comitè Tècnic d’Àrbitres s’han pronunciat contra aquests vídeos. El soroll retroalimenta els que mantenen dins del club que és un encert posar el focus en els àrbitres "perquè no es produeixin més atropellaments a l’equip".