El Barça torna a un San Mamés encara en èxtasi per la Copa

L’Athletic continua de festa a l’eliminar els blaugranes i l’Atlètic amb golejades en la Copa. «Hem d’igualar els seus valors i, després, jugar de la millor manera possible», avisa Xavi.

El Barça torna a un San Mamés encara en èxtasi per la Copa
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un mes llarg després torna el Barça a Bilbao. Va marxar de San Mamés escoltant l’eufòria de la grada per l’eliminació blaugrana de la Copa i ara l’equip de Xavi tornarà a un escenari on no ha desaparegut l’entusiasme. Llavors, el Barça rondava els deu punts de distància respecte al Madrid. El tercer empat blanc en cinc jornades, el d’ahir a la nit a Mestalla, brinda al quadro blaugrana l’opció de reduir-la a sis i reobrir l’interès per la Lliga. El Girona, si guanya a Mallorca, es col·locaria a tres.

A Bilbao no pateixen per això. "Hem d’aparcar la final perquè hem de competir a la Lliga, no ens podem posar en una urna", va advertir Ernesto Valverde per mirar de baixar tot Bilbao del núvol. "No podem començar a jugar ara la final perquè, si no, hi arribarem cansats", va voler incidir amb humor.

San Mamés continua de festa des d’aquell 4-2 que li va endossar al Barça i que ha allargat fins al 3-0 de dimecres sobre l’Atlètic de Madrid. El Barça va marxar descosit i eliminat. Amb les costures esfilagarsades, quatre dies després va rebre el Vila-real i va encaixar cinc gols. L’esquinç va induir Xavi a anticipar la seva sortida del club, renunciant al contracte fins al 2025. No se n’ha penedit. "En el dia d’avui...", va advertir dues vegades, deixant la porta oberta a una possible reconsideració si el Barça acabés recosit i elegant amb un gran final de temporada.

A San Mamés torna recompost, amb quatre triomfs i dos empats que Xavi ha atribuït, en part, a l’anunci de la seva marxa. Però sobre la gespa de La Catedral es discutirà sobre futbol. L’Athletic vola eufòric i el Barça s’ha tranquil·litzat. Fins i tot somriu amb l’aval del 4-0 al Getafe. "Estem preparats per al que ens espera", va assegurar Xavi, al·ludint a la sòlida idiosincràsia de l’equip que prepara Valverde i el fresc record de la recent visita. L’Athletic és el tercer millor local de la Lliga i només ha perdut un partit dels 13 que ha disputat: el primer del torneig contra el Madrid (0-2). El Barça encara no n’ha perdut cap com a visitant.

El millor poder físic

I el que espera al Barça, segons Xavi, és enfrontar-se amb l’equip més poderós de la Lliga, segons els paràmetres estadístics que manegen els clubs, el de més intensitat física. "Hem d’igualar els seus valors quant a fe, ànima i ritme i, després, jugar de la millor manera possible", va explicar l’entrenador blaugrana. A la impossibilitat de contrarestar el poder físic blanc-i-vermell, el Barça ha d’apel·lar a l’astúcia i a la seva capacitat tècnica sent més vertical en els atacs, més astut per trobar els espais que hi haurà en l’avançada defensa i més veloç en el maneig de la pilota.

Notícies relacionades

Xavi va destacar que el Barça té jugadors per guanyar partits. Va nomenar Araujo, Koundé, Iñigo, Christensen, però amb ells, tots defenses, es poden evitar derrotes, no construir victòries. Necessitarà, sobretot, la inspiració de Pedri, Gündogan i De Jong per construir i l’eficàcia de Lewandowski (sis gols en cinc partits) per evitar la cinquena derrota en la vuitena visita dels últims temps.

L’Athletic emprendrà canvis, uns de forçats (Nico Williams i Dani Vivian estan sancionats i Yuri Berchiche, lesionat) i altres de voluntaris, ja que alguns dels seus homes necessiten un descans. El Barça no ha recuperat encara Ferran Torres.

Temes:

Bilbao Girona