Maria Vicente diu adeu als Jocs de París entre llàgrimes

La ‘combinera’, que optava a medalla en el Mundial de Glasgow, es va trencar el tendó d’Aquil·les en la segona prova, el salt d’alçada, després d’un gran inici en 60 tanques.

Maria Vicente diu adeu als Jocs de París entre llàgrimes

EL PERIÓDICO

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Maria Vicente, una de les grans esperances de l’atletisme espanyol per obtenir medalla al Mundial de Glasgow, es va veure obligada ahir a retirar-se de la competició de pentatló en la disputa de la segona prova, el salt d’alçada. L’atleta de l’Hospitalet es va trencar el tendó d’Aquil·les en un dels suports i va haver d’abandonar la pista en llitera. Va ser un cop terrible per a la jove de 22 anys i per a tota la delegació espanyola. Havia començat la competició amb una sensacional victòria en 60 metres tanques. Al tartà de la ciutat escocesa va dir adeu a la que podia ser la temporada de la seva consagració.

Va ser al tercer salt, en el seu primer intent sobre 1,73, quan l’atleta es va posar les mans al peu just abans de saltar. Les imatges no van deixar dubtes, al seu tercer suport se li’n va anar la cama i va caure sobre la lona sense arribar a intentar el salt. "No, a mi no, sisplau", lamentava entre llàgrimes Vicente abans de rebre assistència, ja conscient de la gravetat de la seva lesió.

Poc després va confirmar ella mateixa el diagnòstic d’una ruptura completa del tendó de Aquil·les del peu esquerre. Així va explicar que es posarà en mans del doctor Jordi Puigdellivol, actual metge del Barça de bàsquet, i del seu equip, que va ser qui li va operar el 2022 el recte anterior del quàdriceps i en qui confia "al cent per cent" per seguir els passos d’aquesta segona operació. L’atleta es perdrà, per tant, dues cites tan importants com l’Europeu de Roma i, sobretot, els Jocs Olímpics de París d’agost.

"He sentit un ‘crac’"

"Estigueu segurs que tornaré, més forta, espero", va apuntar en un vídeo facilitat per la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA). La combinera va reconèixer que no havia tingut "cap avís previ" sobre una possible ruptura. "M’ha impactat molt. He posat el suport, he sentit un crac i m’ha pujat alguna cosa. Encara estic tremolant, una mica en xoc, sé que serà més dur que l’última vegada i només puc afrontar-ho amb energia i amb tot el positivisme que es pugui. M’ha vingut completament per sorpresa i ja està", va sentenciar.

"Vull donar les gràcies a tots per l’ànim després de la lesió. Només puc estar agraïda per el que heu fet per mi. Tornaré", va insistir l’atleta catalana.

El salt d’alçada era la segona prova del dia i el llançament de pes tancava la jornada matinal. La catalana liderava el pentatló després de la primera prova dels 60 metres tanques amb 1.113 punts, al fer 8.07 segons. En portava 20 més que la nord-americana Chari Hawkins i 45 que Noor Vidts (Bèlgica).

Notícies relacionades

Maria Vicente va arribar al Mundial amb la millor marca de l’any de les 12 participants en pentatló. El seu talent, potenciat sota la direcció del seu entrenador, Ramón Cid, estava al moment òptim per aconseguir una medalla en una competició absoluta, després d’haver sigut campiona mundial i europea en categoria juvenil d’heptatló. L’atleta va ser una de les sensacions dels últims Campionats d’Espanya amb dues medalles. Va participar en proves individuals i va guanyar l’or a 60 tanques i el bronze en altura, totes dues amb marca personal.

En la resta de la participació espanyola va destacar la classificació d’Esther Guerrero, Adel Mechaal i Mario García Romo per a la final de 1.500 metres. Al matí, Mariano García, amb el millor temps (1.45.81), i Mohamed Attaoui van entrar a les semifinals de 800, cosa que també va aconseguir Lorea Ibarzabal, en el seu cas per temps.