TSYGANKOV I SAVINHO DECIDEIXEN

El Girona torna a ser segon i treu 10 punts a l’Athletic

Després d’una primera meitat grisa, l’equip de Míchel es va desfermar en la segona per retrobar-se amb el triomf. S’assenta amb fermesa a la zona Champions.

El Girona torna  a ser segon i treu  10 punts a l’Athletic

David Borrat / Efe

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Va perdonar tant el Girona que, tot i que sembli mentida, va acabar patint més del que indicava aquest rotund lluminós (3-0), que el manté al cel de la Lliga. Tenia el Rayo 10 jugadors en el tram final de la plujosa nit de Montilivi per la imprudència de Pep Chavarría, mentre Míchel es desesperava amb el seu equip perquè no semblava saber llegir el que demandava el partit en aquells moments tan decisius.

Fins que va aparèixer Pablo Torre per entregar-li una pilota a Savinho, ja en el temps afegit, que va permetre a aquest retrobar-se amb si mateix. Va ser quan el brasiler va marxar a la banda dreta on va marcar dos gols en quatre minuts. I el Girona torna a ser segon, supera el Barça, i a més obre un monumental esvoranc de 10 punts sobre l’Athletic, cinquè classificat i set sobre l’Atlètic, quart. El Madrid, líder, està sis punts per sobre.

De menys a més

Va agitar l’equip Míchel. Tornava el tècnic madrileny a la gespa després de complir els seus dos partits de sanció. I va tornar més actiu que de costum, que ja és molt dir. Va renovar el Girona que va perdre a San Mamés. Va reaparèixer David López, que va enviar Juanpe, a la banqueta. Va tornar Yan Couto a ser lateral, interior i extrem destre, i va deixar Arnau de suplent. Hi va haver descans per a Iván Martín perquè aparegués Portu a l’onze inicial. Tot i que el joc, més aviat plomís sota aquesta incessant pluja que sacsejava Montilivi, no era el que pretenia el tècnic.

Però Míchel no només va modificar l’esquelet del seu equip sinó que va alterar el pla d’atac. Després d’haver retingut Miguel al flanc esquerre, més defensiu que de costum, li va donar el carril dret a Couto i Portu, per la qual cosa va col·locar Tsygankov el més a prop possible de Dovbyk. De vegades, fins i tot gairebé en paral·lel, més tirat al costat de Savinho. Tot va canviar, no obstant, en la segona meitat, quan l’entrenador va tornar a alterar la pell del seu equip. ¿Com ho va fer?

Va alliberar Miguel de la corda defensiva i li va donar vol pel carril esquerre per transformar-se en el que sempre ha sigut: una ànima lliure. Lliure i connectada al radar de David López, la passada en profunditat del qual va esquinçar 10 jugadors del Rayo perquè Miguel assistís amb delicadesa Tsygankov. Més delicat i precís va resultar encara la passada a la xarxa de l’ucraïnès per premiar aquesta gran arrencada de segona meitat.

El ‘diable’ va arribar al final

Notícies relacionades

Premiava aquest gol de Tsygankov el bon futbol del Girona, que no es traduïa amb més amplitud al marcador perquè l’altre ucraïnès, Dovbyk, estava barallat amb el gol. Va fallar dues ocasions. Les dues molt evidents. Però Montilivi, generós amb el seu nou, no l’hi va retreure. Al contrari. Va corejar el seu nom. Però Míchel el va canviar per donar-li minuts a Stuani, aprofitant que el Rayo estava amb 10 jugadors per la malaptesa de Pep Chavarrí. Va sortir en el minut 64. I 12 minuts més tard ja estava expulsat per veure dues targetes grogues en temps rècord.

Patia Montilivi perquè no triava bé els seus atacs el Girona fins que Savinho va quedar desplaçat a la banda dreta. I des d’allà va arrencar el diable brasiler en el temps afegit per firmar dos gols que donaven la tranquil·litat necessària a un equip que camina cap a la Champions amb tant pas ferm que ja la sent seva.

Temes:

Girona Champions