La contracrònica

Cubarsí, un kàiser per a Xavi

En un partit summament rodó del Barça, va destacar l’actuació del central de 17 anys. El seu entrenador el va omplir d’elogis. Va parlar d’«una irrupció portentosa». 

Cubarsí, un kàiser per a Xavi

ALBERT GUASCH

3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Es podia esperar un partit per encaixar infinitat de termes bèl·lics. Amb Bordalás present, s’havia de descartar una tarda de ball. Va plantar a Montjuïc la seva màquina de formigó, però no enrere, sinó endavant, pressionant en alt, estrenyent l’equip i buscant escanyar els barcelonistes. Va descarrilar en l’intent. El Barça de Xavi va trepar amb una eficàcia i una intensitat poc vistes aquest curs a un dels equips més estireganyosos de la Lliga i va descobrir que pot guanyar un partit sense patir. I fins i tot golejar. Per una vegada, Montjuïc va disfrutar. Sí, davant Bordalás. ¿Qui ho anava a dir?

TEMPTEIG per BADALLar

. Els dos equips es van temptejar una bona estona al principi. El joc era al camp del Barça. No passava res. I les càmeres van enxampar Lamine Yamal, suplent aquest cop, potser per no exposar-lo a l’instint caníbal dels defenses del Getafe, badallant a la banqueta. L’estadi badallava amb ell. Fins que va córrer Raphinha una precisa passada llarga de Kounde. El principi d’una tarda exultant.

TRENCAR LA BARRERA.

Amb el Getafe tan junt, tan a dalt, i incapaç el Barça de créixer amb un joc combinatiu, va trobar l’equip de Xavi en la pilota a l’espai la manera d’arribar a la porteria de Soria. Kounde va estar particularment fi. No només en el primer gol. Va omplir les copes de Raphinha i Joao Félix. No van aconseguir brindar pel gol. Per imprecisió. El que van lamentar tots dos l’ocasió just abans del descans...

LA FIABILITAT DE CUBARSÍ.

Davant la pressió alta i summament incòmoda del Getafe, la responsabilitat de la sortida ordenada va ser assumida per un xaval de 17 anys acabats de complir. Pau Cubarsí va demostrar públicament a Xavi que no té un defensa que tregui la pilota del darrere millor que ell. Va actuar amb una pulcritud admirable, sense deixar d’exercir de central. Ben col·locat, atent al tall i fent servir el cos quan la situació el requeria. Una actuació de kàiser. Un central per il·lusionar-se. Al seu costat, Araujo, que és tot ciment, semblava encara més desdibuixat en les entregues. Xavi el va omplir d’elogis després del partit.

"NO FALLA cap PASSada".

Per una vegada, les felicitacions de Xavi al joc del seu equip va coincidir amb l’opinió global. El mateix que els compliments al central encara menor d’edat. "Cubarsí és el millor en sortida de pilota. Juga amb una personalitat terrible. No falla una passada, totes les fa amb sentit. Millora sempre la passada que tu tens al cap. És una irrupció portentosa. És un jugador per estar molts anys al club", va enaltir. I encara va dir més: "És a un nivell defensiu molt alt. Va al xoc, protegeix la pilota i no el superen. No juga només per la sortida de la pilota sinó perquè el seu nivell defensiu és notable". Pot ser que acabi sent el seu gran llegat quan deixi la banqueta.

DE JONG, pencaire.

L’holandès va aparèixer a la tarima de Nàpols per manifestar el seu enuig per les enraonies sobre el seu salari i la seva desmentida predisposició a sortir del Barça aquest estiu. Objecte permanent de soroll malgrat atresorar una classe indiscutible, De Jong va parlar també al camp. Es va oferir més que ningú, a Cubarsí i als altres, va donar tranquil·litat quan la pilota estava en la seva possessió i en la segona part va aconseguir el tercer gol. Va córrer endavant trencant línies i la pilota, fidel a qui li havia traslladat amb finor fins a l’àrea, va retornar al seu peu després d’una passada de Raphinha que va embocar a porteria. Un gol històric.

Notícies relacionades

RAPHINHA I EL GOL 11.000

. Va recuperar la titularitat i la seva intensitat va resultar summament valuosa. Es va oferir a córrer a l’espai com ningú. Va marcar el primer. En va poder fer algun més. La seva assistència a De Jong va ser el gol 11.000 de la història del Barça en totes les competicions. Un nombre rodó per a un partit rodó. Per cert, va ser el primer partit en què Lamine Yamal no va jugar ni un minut en aquesta campanya a la Lliga. "Aquesta competència amb Lamine Yamal és un privilegi i em fa evolucionar com a futbolista. Ell serà un jugador d’alt nivell", va manifestar l’extrem brasiler.