EL PARTIT DE LA CARTUjA

Espanya té estrella i jugarà la final de la Nations contra França

La selecció va superar amb mèrit la semifinal amb gols de Jenni Hermoso, Aitana i Ona Batlle. Gairebé 22.000 espectadors van disfrutar a La Cartuja d’una nit històrica de ‘la Roja’

Espanya té estrella i jugarà la final de la Nations contra França

MARIA TIKAS

2
Es llegeix en minuts
MARIA TIKAS

Milers de somnis complerts en una sola nit. Un sol somni comú, en realitat. El somni de les que són ara partícips d’aquest moment, però també de les que ho van ser i les que vindran. Espanya jugarà els Jocs Olímpics per primera vegada en la història i, també, la final de la Nations League.

Davant 21.856 espectadors, a l’Estadi Olímpic de La Cartuja de Sevilla, les campiones del món van fer lluir l’estrella que porten cosida al pit des del 20 d’agost i aquesta va brillar més que mai. Una exhibició de joc que va valer un bitllet a París gràcies als gols de Jenni Hermoso, Aitana Bonmatí i Ona Batlle.

Control absolut

Laia Aleixandri al pivot va ser la gran novetat de l’onze inicial de Montse Tomé. La catalana ocupava el lloc de Teresa Abelleira, descartada per lesió, i deixava el seu a Laia Codina. I Athenea sortia de la partida a l’extrem dret.

Va arrencar el partit amb el control absolut per a la Roja. El combinat espanyol sortia des de darrere, amb Paredes liderant des de la defensa i una Ona Batlle molt activa per la dreta, trencant des de darrere i repartint centrades.

L’Oranje no va fer gairebé res per generar perill a l’àrea de Cata Coll. Groenen va guanyar un duel a Olga i Miedema no va poder rematar. Només Brugts, primer, i Beerensteyn, després, van sorprendre la defensa espanyola. El va treure amb un peu providencial la portera balear, mentre Olga va tenir el primer a les seves botes amb un xut des de la frontal, i Salma Paralluelo, que no va tenir la sort de la seva banda, va fallar fins a tres ocasions clares, sola davant Van Domselaar. Es posava les mans al cap.

Sempre Jenni... i Aitana

Tenia ganes de gol Espanya i mereixia estar guanyant. I llavors va aparèixer Jenni Hermoso, qui si no. Una jugada individual de la 10 que va culminar amb un xut creuat. Ho va celebrar amb especial eufòria, llegenda viva, mentre, exactament en el mateix instant, Diani marcava per a França.

Un pas més. I Aitana Bonmatí va sorprendre des de darrere per rematar una centrada de Mariona, omnipresent a La Cartuja, posar distància i acostar Espanya a París. Montse Tomé va llegir les intencions de Jonker, que ja no tenia res a perdre i va fer avançar les línies per pressionar. La seleccionadora va donar entrada a Alba Redondo per Athenea per guanyar profunditat. I Ona Batlle va anotar el tercer gol i definitiu.

Notícies relacionades

Restava importància a l’altra semifinal el resultat tan favorable per a Espanya, malgrat que tothom a La Cartuja estava pendent d’aquest França-Alemanya, per si de cas. Diani va avançar la selecció bleu i Karchaoui va ampliar la distància amb un gol de penal per falta d’Oberdorf.

Va trobar porteria Alemanya, amb gol de Gwinn, però no n’hi va haver prou. La gran final serà entre Espanya i França, també a Sevilla, i la Roja disputarà els Jocs Olímpics. Una nit històrica per demostrar al món que aquest equip està ben disposat a guanyar-ho absolutament tot.